Kahlúa-roulade

Opskrift fra Hendes Verden 14/2010

Bund: 3 æg, 150 g mel, 125 g sukker, 1 tsk bagepulver, 2 tsk vanille, 3-4 spsk hakkede mandler.

Fyld: 5 blade husblas, 4 past.  æggeblommer. 4 spsk sukker, 1 dl Kahlúa, 100 g finthakket chokolade, 2½ dl fløde

Bund:

  1. Pisk æg og sukker til luftigt skum.
  2. Bland alle de tørre ingredienser  og kom dem i æggemassen.
  3. Kom bagepapir i en 30×40 cm bradepande.
  4. Fyld dejen i formen og bag bunden ved 200 grader i 10-12 minutter.
  5. Når bunden er færdigbagt, løftes den i bagepapiret over på et hårdt opvredet viskestykke.
  6. Lad bunden afkøle inden den vendes og papiret forsigtigt kan trækkes af.
  7. Dæk bunden med film eller en plastpose til den skal bruges.

Fyld:

  1. Læg husblas i koldt vand i ca. 5 minutter.
  2. Pisk æg og sukker meget luftigt.
  3. Tryk vandet af husblasen og smelt den over vandbad.
  4. Bland Kahlúa i den smeltede husblas.
  5. Når det er godt blandet hældes husblas/Kahlúa i æggemassen i en tynd stråle under omrøring.
  6. Rør chokoladen i massen og stil den koldt.
  7. Pisk fløden til blød skum.
  8. Når æggemassen begynder at stivne, blandes den med flødeskum.
  9. Stil på køl til cremen er stivnet.

Samling af rouladen:

  1. Bred Kahlúa-cremen ud over kagebunden, og rul den sammen.
  2. Læg rulle i fryseren.
  3. Server rullen skåret i skiver direkte fra fryseren eller lige just optøet – alt efter smag

Bliver der en rest Kahlúa-creme til overs, kan den snildt fryses til is

Print denne post Print denne post