Uge 4, 2022

Mandag: 

Bagels med røget laks og peberrod

Tirsdag: Rester fra mandagen men lav  i stedet

Kylling i karry med ristaffel

Onsdag: 

Paneret fiskefilet med nye kartofler og persillesauce / pommes frites og remoulade

Torsdag:

Tortillas med Chili Con Carne (på rest-steg)

Fredag: 

Chili Con Carne (på rest-steg) med nachos

Lørdag: 

Kalkun i sursød sauce

Søndag: Til fødselsdag hos mormor og moster, vi fik senere bare en “klapper til aftens, men lav

Sennepskoteletter med ris, flutes og dampet broccoli

Rodfrugtvafler med kål og laks

Vafler: 1 bagekartoffel, 1 stor persillerod, 1 fed hvidløg, 1 spsk smeltet smør, 1 æg, 1 tsk bagepulver, salt, smør til vaffeljernet

Kålsalat: ½ spidskål, 1 æble, 1 spsk hvidvinseddike

Til servering: 4 spsk græsk yoghurt 10%, 1 spsk nigellafrø, 200 g røget laks i tynde skiver, 1 håndfuld frisk dild, 1 citron

Vafler: 

  1. Skræl kartoffel og persillerod og riv bege dele groft
  2. Knug væden ad dem
  3. Pil iog riv hvidløget fint, og vend det med kartoffel, persillerod, smeltet smør, æg, bagepulver og salt
  4. Pensl vaffeljernet med smør, og bag 4 gyldne vafler ved middel varme i vaffeljernet

Kålsalat: 

  1. Skyl kålen, og snit den helt fintm nemmest på et mandolinjern.
  2. Skyl æblet, og skær det i tynde både
  3. Vend begge dele med hvidvinseddiken

Servering: 

  1. Anret vaflerne på på tallerkner, top med 1 spsk yoghurt, et drys nigellafrø, kålsalat, laks og plukket dild.
  2. Server straks med citronbåde
Print denne post Print denne post

Koldhævede boller med kærnemælk

15 g gær, 4 dl vand, 1 dl kærnemælk, 1 spsk. flydende honning, 1½ tsk. salt, 100 g havregryn, 20 g chiafrø, 80 g fuldkornsspeltmel, 300 g manitobamel

Drys: 3 spsk. chiafrø

  1. Smuldr gæren, og opløs den i vandet i en stor skål.
  2. Rør kærnemælk, honning, salt, havregryn, chiafrø og speltmel i.
  3. Tilsæt herefter manitobamel lidt ad gangen, og rør det hele godt sammen med en gaffel, til dejen har konsistens som tyk havre-grød.
  4. Dæk skålen med husholdningsfilm og eventuelt et låg, og sæt den på køl i mindst 8 timer (eller natten over).
  5. Tag dejen ud fra køl, og form den straks til 12 rustikke boller ved hjælp af en spiseske og en fugtig hånd.
  6. Fordel bollerne på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i 30 minutter.
  7. Tænd ovnen på 225°.
  8. Pensl bollerne med vand, og drys med chiafrø.
  9. ‘Bag bollerne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  10. Afkøl på en bagerist.
Print denne post Print denne post

Uge 2, 2022

Mandag: Hello Fresh – Pandestegte halloumifritters med kålsalat og mayo-dressing

Prøv Shepardspie med blomkålslåg

Tirsdag: Hello Fresh – Asiatisk kylling med mangosalat og aromatiske forårsløgris

Lav f.eks. Pitabrød med falaffel med salat cremefraichedressing og sriracha

Onsdag: 

Tonkatsu, men med vegetariske schnitzler og kålsalat

Torsdag: Farmor byder på Bøf med løg

– lav i stedet for Hakkebøffer med estragonsmør og salat

Fredag:  vi spiser på Mc Donalds da Alexander har gæster til 

Sousvide bøffer med kartofler i ovnen og masser af bearnaisesauce

Lørdag: Faster byder på lækker mad i anledning af fætter Aksels  fødselsdag

Prøv Teriyaki-wok

Søndag: Hello Fresh -Nordafrikansk schnitzel med farverig grøntsagscouscous og appelsinsalsa

Pasta Bolognese med grøn salat

 

Uge 1, 2022

Mandag: 

Sousvide Ribeye med Rösti og bearnaise

Tirsdag: 

Lasagne med blandet salat eller kålsalat og flutes

Onsdag: 

Lækre pølser fra slagteren på grill eller grillpande, med  Kold Kartoffelsalat og  Råkost

Torsdag: Pølsemix 🙂

Boller i karry med ris

Fredag: 

Laks i papilotte med spinat, cherrytomater oliven

Lørdag: 

Spicy kylling med lynstegt spinat og sprøde gulerodsspiraler

Søndag: ikke rigtig noget til aftens

men lav Bagt knoldselleri med hasselnødder, karse og yoghurtdressing