15 g gær, 4 dl vand, 1 dl kærnemælk, 1 spsk. flydende honning, 1½ tsk. salt, 100 g havregryn, 20 g chiafrø, 80 g fuldkornsspeltmel, 300 g manitobamel
Drys: 3 spsk. chiafrø
- Smuldr gæren, og opløs den i vandet i en stor skål.
- Rør kærnemælk, honning, salt, havregryn, chiafrø og speltmel i.
- Tilsæt herefter manitobamel lidt ad gangen, og rør det hele godt sammen med en gaffel, til dejen har konsistens som tyk havre-grød.
- Dæk skålen med husholdningsfilm og eventuelt et låg, og sæt den på køl i mindst 8 timer (eller natten over).
- Tag dejen ud fra køl, og form den straks til 12 rustikke boller ved hjælp af en spiseske og en fugtig hånd.
- Fordel bollerne på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 225°.
- Pensl bollerne med vand, og drys med chiafrø.
- ‘Bag bollerne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
- Afkøl på en bagerist.