Koldhævede boller med kærnemælk

15 g gær, 4 dl vand, 1 dl kærnemælk, 1 spsk. flydende honning, 1½ tsk. salt, 100 g havregryn, 20 g chiafrø, 80 g fuldkornsspeltmel, 300 g manitobamel

Drys: 3 spsk. chiafrø

  1. Smuldr gæren, og opløs den i vandet i en stor skål.
  2. Rør kærnemælk, honning, salt, havregryn, chiafrø og speltmel i.
  3. Tilsæt herefter manitobamel lidt ad gangen, og rør det hele godt sammen med en gaffel, til dejen har konsistens som tyk havre-grød.
  4. Dæk skålen med husholdningsfilm og eventuelt et låg, og sæt den på køl i mindst 8 timer (eller natten over).
  5. Tag dejen ud fra køl, og form den straks til 12 rustikke boller ved hjælp af en spiseske og en fugtig hånd.
  6. Fordel bollerne på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i 30 minutter.
  7. Tænd ovnen på 225°.
  8. Pensl bollerne med vand, og drys med chiafrø.
  9. ‘Bag bollerne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  10. Afkøl på en bagerist.
Print denne post Print denne post