Vi havde en dejlig aften med Faster og Co.
Igen en aften med fantastisk selskab, glade børn der fik hygget og skudt krudt af 🙂 lækker mad fra slagteren Agner Søndergaard
Vi havde en dejlig aften med Faster og Co.
Igen en aften med fantastisk selskab, glade børn der fik hygget og skudt krudt af 🙂 lækker mad fra slagteren Agner Søndergaard
Mandag: Eneste dag på job for mig i juleferien
Tirsdag: Skulle have besøgt gode venner i Blovstrød – men Victoria er stadig sløj, så vi må selv finde på noget til aftensmaden – havner nok i Take-out – men lav f.eks.
Bøf Lindstrøm med ovnbagte rodfrugter
Onsdag: Nytårsaften holdes med Faster og Co
Bestilt maden fra Slagteren Agner Søndergaard – til de voksne
Appetizer: lufttørret skinke med salat, bl. nødder og balsamicoglace
Forret: Hummersuppe med hummerhaler, creme fraiche og lækkert hjemmebagt brød
Hovedret: Oksemørbrad med spansk kartoffel, braiserede svinekæber, langtidsbagte rødløg, cherrytomater, knoldselleritern og brombærglace
Dessert : Jordbærdrøm med 2 slags chokolademousse, chokoladecrunch i jordbærkompot, toppet med jordbærglace fra Langenæsbageriet.
Børnene har valgt at få Spareribs med bådkartofler, barbecuesauce og grønt og til dessert: isdessert med vafler
Faster laver hendes fine kransekage petitfours og så er der jo de sædvanlige slikfade og chips med dip
Torsdag: Nytårsdag – besøger vi Faster til Chili Con Carne
Chili Con Carne (på rest-steg)
Fredag: Victoria får besøg af en veninde……ellers bare fredagshygge med Disneysjov
Hotdogs og masser af grønt
Lørdag: Nytårsfrokost ved morfar, hvis vi overhovedet kan spise noget til aften, så bliver det nok bare kold mad 🙂 men prøv
Søndag: Sidste dag i juleferien……så vi lader op, pakker tasker mm
Kylling i gryde med skilt sauce og så husker vi at koge ekstra kartofler til mandagens Svenske Pølseret
Glædelig jul fra alle os på Rugvænget
En dejlig juleaften hjemme med alle bedsteforældre og moster, så godt selskab, lækker mad, glade børn og alle fik noget de havde ønsket sig…..intet skulle byttes – yeahhh…..dvs vi ikke skal ud den 27. og stå i byttekøerne 🙂
3½ spsk vand, ½ tsk maizena, 3 spsk sennepspulver, 1½ spsk hvidvinseddike, 3 spsk god mayonnaise, salt og peber
rør maizena ud i vandet og varm det op, køl det af, og pisk sennepspulveret deri. Rør de ørige ingredienser i og kom sennepen på et glas og opbevar det på køl.
Print denne postgod til røget/gravet laks
2 stk hel kanel, 8 kardemommefrø, 3 stjerneanis, 3 tsk sukker, 1 appelsin, usprøjtet, 1 citron, usprøjtet, 7,5 dl Vand, 1 håndfuld rosiner
Så kom dagen for vores årlige julekomsammen, og den gik som sædvanligt helt fantastisk
Vi havde en masse dejlige gæster, der virkelig forstår at hygge sig i hinandens selskab 🙂
I år har vi igen været i fuldt sving med bl.a. at få skaffet/lavet
Kaffe og Julete
Traditionel Gløgg (på hjemmelavet gløggekstrakt)
Rød saft, Sodavand og øl
Flødekarameller (best batch ever, og så ville den ikke ud af formen …… øv)
Marcipan-nougat trekanter
Marcipan-nougat kugler med chokoladeovertræk
Svesker i sherry med marcipan ( de nåede ej at få chokoladeovertræk)
krymmekranse, flæsk, engelske vingummi, lakridskonfekt, brandybønner, likørtoppe, pebermynteknapper
Æbleskiver med syltetøj og flormelis
Og til aftensmaden lavede vi (med stor hjælp fra søde farmor)
Der blev hygget i stuerne og kælderen, hygget omkring bålet i haven, klippet julepynt, lavet juledekorationer og set en enkelt film.
Tak til alle der bidrog til denne dejlige dag
1 fl rødvin (75 cl), 1 dl portvin, 65 g hakkede mandler, 100 g rosiner, 50-75 g rørsukker (el. efter smag), 1 dl snaps, rom, portvin eller vodka, 2,5 dl hjemmelavet gløggekstrakt
Dagen før:
På selve dagen:
I en alkoholfri version bytter du rødvinen ud med hyldebær- eller solbærsaft.
Fundet på www.viskalspise.dk