Rødvinsgløgg

1 fl rødvin (75 cl), 1 dl portvin, 65 g hakkede mandler, 100 g rosiner, 50-75 g rørsukker (el. efter smag), 1 dl snaps, rom, portvin eller vodka, 2,5 dl hjemmelavet gløggekstrakt

Dagen før:

  1. Rosinerne lægges i blød i alkohol (snaps, rom, vodka eller portvin) – det skal lige dække rosinerne.
  2. Desuden kan mandlerne også ordnes dagen før : Skold, smut og hak mandlerne groft.

På selve dagen:

  1. Ekstrakt og rødvin blandes i forholdet 1:3. Dvs. 2½ dl ekstrakt og 7½ dl rødvin.
  2. Bland sukker, portvin, mandler, og rosiner (med alkohol) i rødvinen/gløggekstrakten og varm langsomt op til lige før kogepunktet – GLÖGGEN MÅ IKKE KOGE.
  3. Smag på den inden servering – den må ikke være for syrlig.

I en alkoholfri version bytter du rødvinen ud med hyldebær- eller solbærsaft.

Fundet på www.viskalspise.dk