Kold forårsærtesuppe med rejer, hvidløgscreame og mousserende vin

(6 personer)

Ingredienser: 7½ g smør, 1½ grofthakkede løg (ca. 112½ g), ⅗ liter grøntsagsbouillon, 375 g frosne ærter, ¾ tsk groft salt, Friskkværnet peber, ¾ moden avocado i mindre stykker (ca. 75 g), 1½ dl creme fraiche, 1½ små knuste fed hvidløg, ⅕ tsk groft salt, Friskkværnet peber, 2¼ dl tør mousserende vin, 225 g optøede, frosne rejer eller afdryppede rejer i lage, Ærter til pynt, 180 g groft brød som tilbehør.

Fremgangsmåde:

  1. Lad smørret blive gyldent i en stor gryde. Svits løgene i ca. 1 min.
  2. Tilsæt bouillon, ærter, salt og peber og bring suppen i kog uden låg. Kog den ved svag varme, stadig uden låg, i ca. 5 min.
  3. Kom avocadoen i et blenderglas sammen med 1/3 af suppen og blend ved hurtigste hastighed i ca. 40 sek.
  4. Blend resten af suppen og hæld det hele sammen i en skål. Stil suppen til afkøling i mindst 4 timer.
  5. Rør imens cremefraiche sammen med hvidløg, salt og peber. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  6. Ved servering rør forsigtigt mousserende hvidvin i suppen og server den i kolde glas eller tallerkner sammen med rejer og hvidløgscreme.
  7. Pynt med ærter og server.

Tips:

  • For hurtigere afkøling kan suppen hældes i flade metalbeholdere og stilles i fryseren i ca. ½ time.
  • Mousserende vin kan erstattes af danskvand med citrus for en alkoholfri version.
Print denne post Print denne post