Uge 11, 2011

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag: Victoria og Alexander  til Musikværksted og husbonden i Valby

Kylling med pinjekerner og spinat

Tirsdag: Husbonden i Valby, sent hjemme pga jobsamtaler  med mulige barselsvikarer, så vi har inviteret os selv til mad hos søde farmor …..lav for eksempel

Pasta Carbonara

Onsdag: Sent fri og husbonden i Valby

Hverdagsrisotto med spejlæg og blandet salat

Torsdag: Husbonden i Valby, jeg snupper nok en ekstra aftenvagt og børnene skal til trampolin

Kold mad

Fredag: Et smut til Espergærde og besøge nogle fantastiske mennesker, mon ikke vi spiser der 🙂 prøv at lave

Frikadellesandwiches

Lørdag: Ved ikke helt om vi er hjemme til aften her, så vi planlægger noget nemt ……

Nem Pasta Pesto med kylling

Søndag: Fixe kabelsituationen i stuen og måske male køkken, hvis vi får købt maling !!!

Små farsbrød med soltørrede tomater

Boller i karry

Kødboller:300 g hakket kalv og flæsk max 10-12 %fedt. 1 1/2 tsk salt, friskkværnet peber, 1 spsk mel, 1 æg, 1/2 dl minimælk, 1/2 l vand til kogning af kødbollerne

Sauce: 2 spsk rapsolie, 1/2 finthakket løg, 1 finthakket æble,3 tsk karry, 2 spsk mel, 4 dl boullion fra kødbollerne

Tilbehør: 320 g brune ris, kogt efter anvisningen på posen, 50 g rosiner, 100 g agurk i små tern, 100 g peberfrugt i små tern, 1 banan i skiver, 1 æble i tern,

Kødboller:

  1. Rør det hakkede kød godt sammen med saltet, tilsæt da peber og mel.
  2. Når melet er fordelt godt i farsen tilsættes ægget , og når det er godt fordelt tilsættes mælken lidt ad gangen.
  3. Sæt farsen i køleskabet mindst 1/2 time.
  4. Tilbered det øvrige tilbehør mens farsen hviler. Sæt vandet over og og form små kødboller med en teske, der sættes i det kogende vand.
  5. Kødbollerne er færdige, når de efter et par minutter stiger til overfladen.. når alle kødboller kogt sigtes vandet til senere brug.

Sauce:

  1. Sauter det finthakkede løg i olien uden at det tager farve.
  2. Drys karry over og rist det godt, tilsæt det fintthakkede æble, rør rundt og tilsæt derefter melet.
  3. Rør nu 4 dl boullion saucen, som en opbagning. Kog saucen igennem mindst 3-4 minutter og smag til.
  4. Læg kødbollerne i saucen og lad dem blive varme.

Server med ris og øvrigt tilbehør.

Print denne post Print denne post

Uge 10, 2011

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag: Victoria til Musikværksted og husbonden i Valby, og 17-19 møde omkring Sukkersyge i Region Sjælland

Mørbrad med ovnbagt vintergrønt

Tirsdag: Husbonden i Valby og om aftenen Forældremøde i Alexanders klasse

Stegt flæsk med persillesauce

Onsdag: Sent fri og husbonden i Valby

Boller i Karry med ristafffel

Torsdag: Husbonden i Hedensted og børnene til trampolin

Kold mad og da børnene var puttet….så måtte vi lige have lidt take-out sushi

Fredag:Disney og X-factor med familien 🙂

Børnefavorit, garneret med en masse frisk grønt, for at højne næringsværdien i måltidet væsentligt.

Lørdag: På besøg hos Faster Helle, onkel Ole og kusine Amalie, prøv

Mørbrad med bønnespirer, squash og karry

Søndag:Alexander har legeaftale her og Victoria skal ud til en veninde, venner forbi til aftensmad….det var den weekend

Kalkungryde med timian, gulerødder, foårsløg og ris/nudler

Fastelavn 2011 – one small step for man, one giant leap for mankind

…..og så i min egen baghave

Fastelavn 2011

I år havde undertegnede ikke lige mulighed for at kreere fantasifulde fastelavnsdragter til poderne, kvalme, træthed pga graviditeten sætter sine begrænsninger, man er jo ikke blevet yngre 🙂

Så i år har vi erhvervet os to fantastisk fine astronautdragter til vores kære børn – meget troværdigt lavet.

Vi købte dem via www.aura4laura.dk – en rigtig fin webshop, som jeg er rigtig glad for at handle i

Fastelavnsboller (16 stk)

Dej: 2 dl minimælk, 100 g smør eller oliemargarine, 50 g gær, 1 æg, 1/2 tsk salt, 2 spsk sukker, 350 g mel

Eksempler på fyld: Hindbærmarmelade

Vanillecreme: 1 æg, 2 spsk sukker, 2 spsk Maizena,1 1/2 dl minimælk, 1 tsk vanillesukker eller kornene fra 1/2 vanillestang

Marcipanremonce: 1 æg, 1 dl sukker, 100 g marcipan

Dej:

  1. Lun mælken og smelt smør/oliemargarine deri. Køl af til fingervarmt og tilsæt gæren, rør til gøren er helt opløst. Tilsæt æg, sukker, salt, og størstedelen af melet. Ælt dejen godt igenem og tilsæt mel så dejen til sidst er glat og smidig. Stil til hævning i 1/2 time lunt og tildækket.

Lav vanillecreme/remonce mens dejen hæver

Vanillecreme:

  1. Rør alle ingredienser sammen i en gryde, Bring massen i kog under konstant omrøring.
  2. Når creme er tyknet tagesiden af blusset og sættes til afkølinf.
  3. For at undgå at cremen trækker skind, kan den overdrysses med lidt sukker.

Marcipanremonce: Rør alle ingredienserne godt sammen.

  1. Rul efter hævning dejen ud på et meldrysset bord (ca.30x30cm), og del dejen op i 16 lige store kvadrater.
  2. I de fastelavnsboller med hindbærmarmelade og creme lægges nu fyld på midten af hver firkant og fold derefter dejen sammen omkring fyldet.
  3. Tryk enderne godt sammen så ikke fyldet render ud under bagningen.
  4. Sæt fastelavnsbollerne med sammenføjningerne nedad på bagepladen og lad efterhæve i endnu en 1/2 time.
  5. I de fastelavnsboller med marcipanremonce formes dejfirkanten til en almindelig bolle, hvorefter man med fingrene laver en god fordybning i midten og placerer derefter remoncen deri. Også disse boller skal efterhæve 1/2 time.
  6. Pensl med sammenpisket æg og bag alle salgs boller ved 200° i 15-20 minutter til de er gyldne.
  7. Lad bollerne afkøle på en bagerist
  8. Inden de pyntes med glasur (lavet af flormelis, kogende vand og forskellige frugt/bolchefarver eller kakaopulver)

Print denne post Print denne post

Uge 9, 2011

604345_old_recipe_card.jpg

Nå nu må jeg vist i gang igen 🙂

Mandag: Husbonden i Valby og børnene til musikværksted,

Lasagne med blandet salat

Tirsdag: Kobberbryllupsdag !!!!kan det virkelig passe, vi er for ung til at holde sådanne noget så ungerne er venligst udlånt til vores søde farmor og så er vi dem der prøver Running Sushi på CRAZY SUSHI i Næstved, andre kunne lave

Pasta Bolognese med en blandet grøn salat

Onsdag: Husbonden i Valby

Æggekage i ovn med bacon, ovnbagte tomater og Fibertrim fra Bageren

Torsdag: Børnenes skal til stortrampolin, undertegnede har aftenvagt, så der er bare planlagt

Kold mad

Fredag: Gæster fra Ringsted og så Disneyhygge og Xfactor

Kalkunsteg i appelsinsauce

Lørdag:Alexander til fødselsdag hos en klassekammerat, victoria ude til en legeaftale

Hotdogs

Søndag: Fastelavnsfest ved Børnenes klassekammerater Johanne og Liva, vi snupper vist bare en grovbolle med pålæg, andre kunne prøve

Grove boller med roastbeef og grønt