Stegte Kinesiske Grønne Bønner

Ingredienser: 450 g grønne bønner, 28 g rødløg, 28 g zittauerløg, 1 chili, 4 fed hvidløg, 125 g hakket svinekød, 300 ml olie (til dybstegning), 1 spsk. olie (til lynstegning), 2 spsk. Mirin.

Stir Fry Sauce: 2  spsk. lys sojasauce, 2 spsk. østersauce, 4 tsk. Mirin, 1 teske mørk sojasauce (alternativt 4 spsk. lys soya), 4 tsk. sukker,  1 tsk. salt

Majsstivelsesblanding: 1 tsk. vand, ½ tsk. majsstivelse,

Forbered grøntsagerne:

  1. Trim og halver grønne bønner.
  2. Tør dem af med køkkenrulle.
  3. Skær rødløg og zittauerløg i tynde skiver.
  4. Fjern stilk og kerner fra chilien, og skær den i tynde strimler.
  5. Knus og hak hvidløgsfeddene groft.

Lav saucen:

  1. Bland lys sojasauce, østerssauce, Mirin, mørk sojasauce, sukker og salt i en skål.
  2. Rør vand og majsstivelse sammen i en anden skål

Dybsteg grønne bønner:

  1. Opvarm en wok ved høj varme. Tilsæt olie og opvarm til 150°C.
  2. Dybsteg halvdelen af bønnerne, indtil de bliver rynkede, omkring 2,5 til 3 min.
  3. Dræn og gentag med resten af bønnerne.

Saml retten:

  1. Opvarm den rengjorte wok ved høj varme. Tilsæt 1 spsk. olie.
  2. Steg det hakkede svinekød.
  3. Tilsæt hvidløg, halvdelen af løgene og chilien, og steg indtil det er aromatisk.
  4. Tilsæt bønnerne og steg videre.
  5. Hæld Mirin i og steg kort.
  6. Tilsæt saucen og majsstivelsesblandingen.
  7. Til sidst tilsættes resten af løg og chili, steg kort og sluk for varmen.
  8. Servér med ris
Print denne post Print denne post

Udon peanut nudler

Ingredienser: 1 pakke instant udonnudler (200g), 2 spsk smooth peanutbutter, 1 tsk soyasauce, 2 spsk eddike, 1 spsk brun farin, 1 tsk chiliflager (kan udelades), 1 tsk ingefær, revet, 2 spsk vand, evt. lidt grønt til, fx spinat eller mixsalat, 1 håndfuld peanuts, knuste, lidt purløg, finthakket.

  1. Kog udonnudlerne i en gryde efter anvisningen på pakken.
  2. I mellemtiden forberedes peanutsaucen ved at blande peanutbutter, soyasauce, eddike, brun farin, chiliflager (kan udelades), revet ingefær, og vand i en skål.
  3. Rør godt med et piskeris indtil saucen er glat og cremet.
  4. Dræn nudlerne ved at hælde vandet fra gryden.
  5. Tilsæt saucen og rør godt rundt, indtil nudlerne er dækket af saucen.
  6. Drys topping på af knuste peanuts og finthakket purløg.
  7. Server straks og nyd!
Print denne post Print denne post

Kalkunkødboller med couscoussalat

Kødboller: 500 g hakket kalkunkød, 1½ tsk. chilisauce, 1 æg, 30 g rasp, Salt og peber, 2 spsk. olivenolie til stegning

Couscoussalat: 200 g couscous, 1 spsk. olivenolie, ½ usprøjtet citron, 1 håndfuld, ruspersille, Salt, 1 håndfuld frisk dild, ½ granatæble, 25 g usaltede pistacienødder uden skal

Tahindressing: 2 spsk. tahin, 1½ dl yoghurt naturel 1½%, 1 spsk., citronsaft, 1 tsk. flydende honning, Salt

Tilbehør: Evt. ekstra frisk dild, granatæblekerner og usaltede pistacienødder.

  1. Bland kalkunkød, chilisauce, æg, rasp, salt og peber sammen i en skål.
  2. Form blandingen til små kødboller og steg dem i olivenolie på en pande ved medium varme, indtil de er gyldne og gennemstegte, cirka 10 minutter.
  3. Tilbered couscous som angivet på pakken. Tilsæt olivenolie og den revne skal samt saften fra den halve citron.
  4. Bland couscousen med den finthakkede kruspersille, dild, salt og granatæblekerner.
  5. Hak pistacienødderne groft og vend dem i couscoussalaten.
  6. Rør tahin, yoghurt, citronsaft, honning og lidt salt sammen til dressingen.
  7. Anret couscoussalaten på et serveringsfad, læg kødbollerne ovenpå og dryp med tahindressingen.
  8. Pynt eventuelt med ekstra dild, granatæblekerner og hakket pistacienødder.

Print denne post Print denne post