Ingredienser: 450 g grønne bønner, 28 g rødløg, 28 g zittauerløg, 1 chili, 4 fed hvidløg, 125 g hakket svinekød, 300 ml olie (til dybstegning), 1 spsk. olie (til lynstegning), 2 spsk. Mirin.
Stir Fry Sauce: 2 spsk. lys sojasauce, 2 spsk. østersauce, 4 tsk. Mirin, 1 teske mørk sojasauce (alternativt 4 spsk. lys soya), 4 tsk. sukker, 1 tsk. salt
Majsstivelsesblanding: 1 tsk. vand, ½ tsk. majsstivelse,
Forbered grøntsagerne:
- Trim og halver grønne bønner.
- Tør dem af med køkkenrulle.
- Skær rødløg og zittauerløg i tynde skiver.
- Fjern stilk og kerner fra chilien, og skær den i tynde strimler.
- Knus og hak hvidløgsfeddene groft.
Lav saucen:
- Bland lys sojasauce, østerssauce, Mirin, mørk sojasauce, sukker og salt i en skål.
- Rør vand og majsstivelse sammen i en anden skål
Dybsteg grønne bønner:
- Opvarm en wok ved høj varme. Tilsæt olie og opvarm til 150°C.
- Dybsteg halvdelen af bønnerne, indtil de bliver rynkede, omkring 2,5 til 3 min.
- Dræn og gentag med resten af bønnerne.
Saml retten:
- Opvarm den rengjorte wok ved høj varme. Tilsæt 1 spsk. olie.
- Steg det hakkede svinekød.
- Tilsæt hvidløg, halvdelen af løgene og chilien, og steg indtil det er aromatisk.
- Tilsæt bønnerne og steg videre.
- Hæld Mirin i og steg kort.
- Tilsæt saucen og majsstivelsesblandingen.
- Til sidst tilsættes resten af løg og chili, steg kort og sluk for varmen.
- Servér med ris