Knoldselleri med soya, estragon, ingefær hasselnøder og brunet smør

1 knoldselleri, olivnolie, flagesalt, 75 g saltet smør, 1 stjerneanis, 3-4 cm ingefær, 2-3 spsk soya, 1 appelsin, 40 g hasselnødder, 1 bundt estragon, 1 håndfuld brøndkarse

  1. Tænd ovnen å 200 grader varmluft.
  2. Skræl knoldsellerien, smør den med olivenolie og krydr med salt.
  3. Pak den ind i bagepapir, og bag den mør i 50-60 minutter.
  4. Kom imens smør og stjerneanis i en lille gryde, og brun det, til det dufter.
  5. Tag smørret af varmen, riv frisk ingefær deri, og smag til med soya og appelsinsaft. Resultatet er en skilt aromatisk varm dressing.
  6. Sigt dressingen inden servering, men hold den indtil da varm på lavt blus. Rist hasselnødderne på en tør pande.
  7. Hak nødderne groft og bland halvdelen af dem i den sigtede dressing.
  8. Pluk estragonen, og skær knoldsellerien i tynde skiver (gerne på et mandolinjern).
  9. Kom den lune dressing i bunden af 4 dybe tallerkener, placer foldede flager/skiver af bagt knoldselleri oven på.
  10. Drys med hasselnødder, kom en masse estragon og brøndkarse over, og server staks
Print denne post Print denne post