1 knoldselleri, olivnolie, flagesalt, 75 g saltet smør, 1 stjerneanis, 3-4 cm ingefær, 2-3 spsk soya, 1 appelsin, 40 g hasselnødder, 1 bundt estragon, 1 håndfuld brøndkarse
- Tænd ovnen å 200 grader varmluft.
- Skræl knoldsellerien, smør den med olivenolie og krydr med salt.
- Pak den ind i bagepapir, og bag den mør i 50-60 minutter.
- Kom imens smør og stjerneanis i en lille gryde, og brun det, til det dufter.
- Tag smørret af varmen, riv frisk ingefær deri, og smag til med soya og appelsinsaft. Resultatet er en skilt aromatisk varm dressing.
- Sigt dressingen inden servering, men hold den indtil da varm på lavt blus. Rist hasselnødderne på en tør pande.
- Hak nødderne groft og bland halvdelen af dem i den sigtede dressing.
- Pluk estragonen, og skær knoldsellerien i tynde skiver (gerne på et mandolinjern).
- Kom den lune dressing i bunden af 4 dybe tallerkener, placer foldede flager/skiver af bagt knoldselleri oven på.
- Drys med hasselnødder, kom en masse estragon og brøndkarse over, og server staks