Uge 5, 2014

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag: Madklub hos Sofie – som blev aflyst, vi tager følgende op fra fryseren:)

Pasta Bolognese med revet ost, flutes og blandet salat

Tirsdag:

Frikadeller med  Kold Kartoffelsalat

Onsdag:

Frikadellesandwiches med grøntsagsstave

Torsdag:

Kyllingelår i ovn med råkost, bådkartofler, grøntsager i stænger og en creme fraiche dressing

Fredag: Disney-hygge med ungerne – måske en god ven til middag

Roastbeef med blomkål-granatæblesalat og bådkartofler, dertil laves Whiskeysauce

Lørdag: Til fødselsdag hos mormor/ moster – ved ikke om vi når hjem til aftensmad -men prøv

Mørbrad med bønnespirer, squash og karry

Søndag: Resten af fredagens roastbeef puttes i denne lækre

Chili Con Carne (på rest-steg)

Victoria 12 år

Tillykke til vores største pode

Victoria

I dag er det 12 år siden du dejlige menneske kom til verden……og hvilke fantastiske 12 år, der er gået, du beriger vores liv ……

– Elsker dig –

Tillykke med fødselsdagen skat ! !

Uge 4, 2014

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag: Husbonden syg, Rulleskøjtedans for Victoria og vi laver ikke rigtig noget interessant til aftensmad men prøv

Glaseret skinke med Kold Kartoffelsalat og blandet grøn salat

Tirsdag: Victorias 12 års fødselsdag

Derfor Pizza fra Pronto Næstved

Onsdag: Sent fri….

Ciabatta boller med ost, sennep og skinke plus grønt i skiver og stave

Torsdag:

Tortillas/tacoskaller med oksekødsfyld og hurtig guacamole

Fredag:

Stegt flæsk med persillesauce

Lørdag: Alexander har en legekammerat på besøg aftensmad ved farmor, men lav feks

Conchiglioni med porrer, fløde og parmaskinke

Søndag:

Kylling i tagine, skal lige finde en god opskrift


Nem Thaisuppe

400 g ferske tigerrejer, 1½ spsk ingefær, 3 fed hvidløg, 1-2 friske chili, 1 citrongræs, 1 dåse kokosmælk, ½ lime, 2 dl grøntsagsbouillon, 2-3 forårsløg, 2 gulerødder, thaibasilikum, salt, peber

  1. Pil rejerne. Skræl og riv ingefæren. Hak hvidløg og chili fint. Halvér citrongræsset – og bank det let.
  2. Steg rejeskallerne kort i lidt olie og tag dem derefter op og smid ud.
  3. Steg så rejerne i samme olie – til de har skiftet farve, tag også rejerne op og fortsæt med suppen.
  4. Kom ingefær, hvidløg, chili og citrongræs i gryden og hæld også kokosmælk og bouillon deri. Lad simre i ca. 15 minutter.
  5. Skræl gulerødderne og skær dem i fine strimler. Skyl forårsløgene og skær dem i skiver på skrå.
  6. Tilsæt rejer, gulerødder og forårsløg.
  7. Smag til med lime, salt og peber.

Pynt med Thaibasilikum og server evt. et stykke brød til.

Print denne post Print denne post

Uge 3, 2014

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag:

Pasta med chorizo og pesto

Tirsdag:

Stegte ris , dertil nok Grønt med mager dip

Onsdag:

Selleri-kartoffelsuppe med porre og bacon

Torsdag:

Forloren hare med hvide kartofler samt sødt og surt

Fredag:

Andesteg med “all the trimmings”

Lørdag:

Kylling med lun bulgursalat og dertil Squashflutes

Søndag: Til aften skal vi have noget meget nemt, og sikkert ikke værd at skrive om 🙂 da vi holder Victorias fødselsdag i dag, og vi byder på Brunch til en del gæster

Brunchen kommer til at bestå af

Kaffe, te, og div juice, måske en bitter

Scrambled eggs med bacon og pølser

Hjemmebagt brød: Havregrynsboller og- brød, speltboller, gulerodsboller, Rugbrød

Græsk yoghurt med frugtsalat i grønne nuancer og/eller akaciehonning

Diverse oste og charcuteri,

Vindruer, ananas, æble og bananer

Krydderkartofler med brunchpølser

Kærnemælkspandekagermed ahornsirup,

Til dem der bliver til eftermiddag ,er der varm kakao og kager efter victorias valg

Selleri-kartoffel-suppe med porre og bacon

500 g rodselleri, 400 g kartofler, 2 porrer, 1 l god hønseboullion, 1 1/2 dl fløde, citronsaft, 125 g bacon i tern, 1 dl hakket persille

Tilbehør flutes – gerne sprødristede skiver

  1. Skræl rodsellerien, og skær den i tern.
  2. Skræl også kartoflerne og skær dem i tern.
  3. Rens og skyl porrerne og skær dem i skiver.
  4. Svits rodselleri, kartofler og porrer i smør, uden at det tager farve.
  5. Tilsæt boullion og lad det simre under låg  i ca. 30 minutter.
  6. Blend suppen, varm den op igen, og smag til med fløde, citronsaft, salt og peber.
  7. Steg baconternene sprøde på en tør pande og afdryp på køkkenrulle.
  8. Drys bacon og persille over inden servering.

Print denne post Print denne post