Gulerodsboller (25 stk)

50 g smør, 4 dl mælk, 1 dl tykmælk, 50 g gær, 2 tsk groft salt, 2 tsk sukkerm 150 g revet gulerod, 50 g hvedeklid, 800 g mel, æg til pensling, ekstra hvedeklid til pynt

  1. Smelt smørret og tilsæt mælken, hæld blandingen i en røreskål og tilsæt tykmælk.
  2. Rør gæren ud deri og tilsæt resten af ingredienserne, hold lidt mel tilbage.
  3. Slå dejen, dæk den af og stil til hævning i ca 1 time.
  4. Efter hævning tages dejen ud på et meldrysset bord og æltes, tilsæt evt det resterende mel.
  5. Del dejen i 25 stykker og form bollerne
  6. Lad dem hæve ca 25 minutter, pensl med æg og drys med hvedeklid.
  7. Bag bollerne i ca 20 minutter ved 200 ° ( midt i ovnen)

Print denne post Print denne post