Det Frie Hønsehus har fået sine beboere….. hønniker, hane, dværghøns og kyllinger og de hygger sig.
Det er jo fantastisk med sine egne høns…. 7-10 æg dagligt kan de levere, vi får de dejligste æg med nogle fantastiske fine orange blommer.
Der er blevet bagt boller og kager i hobetal med de fine æg til alle vores fødselsdage i maj og juli og en enkelt lækker spansk tortilla fik vi da også lige kreeret …..uhmmmm
Så blev den lille Valde-mus 1 år, hvor bliver tiden dog af 🙂 pist forsvundet synes den at være, men vi kan jo se på babyen, at vi nu er et år længere henne. Nu er han jo ikke længere en baby – men en lille hel person 🙂 der næsten kan gå, spiser mad som os andre og pludrer, smiler og griner bevidst, samt i den grad ved hvad han vil
8 isterninger, 16 fintmosede jordbær, 4 hele jordbær2 spsk hvid rom, 8 tsk sukkerlage (kogt af lige dele vand og sukker ved svag varme i ca. 5 minutter, afkøles derefter og sættes i køleskab i tætsluttet beholder), 4 spsk friskpresset citronsaft, 6 dl mousserende vin.
Fordel ovenstående i 4 glas og pynt med et jordbær på glaskanten. Serveres straks.
150 g smør, 250 g hvedemel, 125 g sukker , 1 tsk vaniljesukker, ½ tsk stødt ingefær, 1 æg, 1 spsk vand, 4 pærer
Pynt: vand til pensling og sukker
Tilbehør: ¼ liter piskefløde pisket til flødeskum eller vanillecreme
Smuldr det kolde smør i melet.
Tilsæt sukker, vaniljesukker og ingefær.
Saml hurtigt dejen med æg og vand.
Stil dejen koldt 1 time.
Smør et tærtefad (eller springform) på ca. 23 cm i diameter.
Del dejen i 2, og rul hver del ud i en rund plade, der passer til formen.
Læg den første del i formens bund, og pres dejen op langs kanten.
Skræl pærerne og flæk dem.
Tag kernehuset ud og læg de halve pærer i formen med den buede side opad, og med stilkenden mod midten.
Læg den anden plade dej over pærerne og tryk godt til i kanten.
Pensl med koldt vand og drys med lidt sukker.
Bag tærten midt i ovnen i ca. 40 min. ved 200°. Server den lun.
Tips: Tærten kan også tilberedes med pærer fra dåse eller friske æbler. Ved frysning: Tærten optøes ved stuetemperatur og bages. Den færdig tilberedte tærtedej kan fryses rå og optøes inden brug.