6 dl sødmælk, 150 g god mørk chokolade, ½ dl fløde, rørsukker eller honning
Hak chokoladen, varm mælk og fløde under omrøring og kom chokoladen deri. Varm drikken langsomt op til lige under kogepunktet og smag til med sukker eller honning.
1 finthakket løg, 1 fed finthakket hvidløg, 4 mellemstore brune champignoner i små tern, 1 spsk olivenolie, ½-1 tsk Sambal Oelek, 1 spsk tomatpesto (soltørret), ½ l Tomatpassata, ½ l god hønseboullion, ½-1 tsk groft salt eller flager, grøn pesto
Tilbehør: godt brød eller grissini.
Sauter løg, hvidløg,og champignoner i olivenolien til løgene er møre (og uden de tager farve).
Tilsæt Sambal Oelek, passata og boullion og lad suppen småsimre i mindst 10 minutter.
Smag til med salt og peber og server rygende varm med 1 tsk grønpesto og brød eller grissini.
I morges blev vi lige skudt tilbage til senhalvfjerdserne, da vi tog dette billede af min mellemste. Det skulle måske hellere have været havregryn på bordet, men ellers passer det meget fint.
Desserten bliver isdesserter i høje glas med vannileis lagvis med chokoladesauce og knuste Oreo´s samt en hel Oreo på toppen (børnene bliver så glade 🙂