Ciabatta (surdej)

Dag 1, surdej: 15 g gær, 1 dl rugmel eller grahamsmel

Dag 2, ciabattadej: 1 spsk olivenolie eller rapsolie, 1½ tsk salt, 4 dl koldt vand, surdej fra dag 1, 35 g gær, 600 g hvedemel

Dag 1, surdej: Rør gæren ud i vandet og bland melet i. Dæk skålen til og lad den stå  ved stuetemperatur i ca. 1 døgn.

Dag 2, ciabattabrød:

  1. Kom olie, salt, vand, surdej og gær i en skål.
  2. Tilsæt 1 liter af melet.
  3. Ælt dejen kraftigt igennem – helst i en køkkenmaskine i ca. 6 minutter eller 10 minutter i hånden.
  4. Dejen skal være ganske løs. Kom dejen ud på et meldrysset bord.
  5. Del den i 2 og flad ud med hænderne til 2 aflange brød på ca. 10 x 30 cm. Lad disse brød hæve overdækket ca. 1 time.
  6. Del hvert brød i 4 stykker (hver del er ca. 8 cm bred).
  7. Læg de 8 hævede brød på en plade med bagepapir.
  8. Drys med lidt mel over brødene og lad dem hæve i yderligere ca. 1 time med et viskestykke over.
  9. Bag brødene midt i ovnen i ca. 15-20 min. ved 225° – til brødene har fået farve og føles lette. Lad brødene køle af på en rist.

Tip: Tilsæt evt. 1 dl (ca. 70 g) grofthakkede oliven eller hakkede marinerede soltørrede tomater, inden brødene bages.

Print denne post Print denne post

En tanke om “Ciabatta (surdej)”

Der er lukket for kommentarer.