2 spsk. sorte sesamfrø og eller en håndfuild persille, kerner af 1 granatæble, 400 g halloumi, lidt olie til stegning, 4 arabiske fladbrød, 2 modne avocadoer
Hummus: 1 dåser kikærter, 2 spsk tahin (sesampasta), 3/4 dl vand, ½ dl olivenolie, 2 spsk citronsaft, 2 fed hvidløg, salt efter smag, 2 tsk. stødt spidskommen
Hummus:
Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem.
Blend kikærter, tahin, olie, citronsaft, pressede hvidløg, spidskommen og salt i en foodprocessor eller minihakker.
Tilsæt gradvist vand, indtil du opnår en cremet konsistens.
Smag hummussen til.
Stegte Halloumi:
Skær halloumi i skiver, og steg dem på begge sider i olie på en pande, indtil overfladen er gylden.
Servering:
Tænd ovnen på 150°.
Rist sesamfrøene på en tør pande, og hæld dem over på en lille tallerken.
Pil de saftige kerner ud af granatæblet, og fjern de bitre hvide hinder.
Lun ganske kort fladbrødene i ovnen, uden at de bliver sprøde, og smør dem derefter med et godt lag hummus.
Skær avocado i skiver, og anret dem på fladbrødene sammen med halloumi.
Drys med granatæblekerner og sesamfrø, og servér straks.
400 g salsicciapølser, 1 fed hvidløg, ½ tsk tørrede chiliflager, 1½ spsk olivenolie, 1½ dl hvidvin, 3 spsk tomatpure, ½ tsk sukker, salt og friskkværnet peber, 400 g tagliatelle (båndpasta) 100 g rucola
Til servering:50 g parmesan
Åben skindet på pølserne og klem farsen ud.
Pil og hak hvidløget fint.
Steg hvidløg og chiliflager i olie i en dyb pande ved middel varme, i et par minutter, til løgenener klare.
Tilsæt farsen, og brun det godt, til det er findelt.
Hæld hvidvin i panden, og lad det koge lidt ind.
Tilsæt tomatpuré og sukker, og lad det småstege i 5-6 minutter.
Smag til med salt og peber. Kog pastaen efter anvisningen på pakken,
Afdryp, og gem 1½dl af kogevandet.
Skyl og tør rucolaen. Vend pasta og halvdelen i saucen sammen med det gemte kogevand, og lad retten simre i et par minutter.
Servering:
Anret pastaen i dybe tallerkner, og top med resten af rucolaen og masser af friskrevet parmesan.