300 g sushiris, 400 g fersk tun, 2 forårsløg, 3/4 dl soyasauce, 1 spsk sesamolie, 1 spsk risvinseddike, ½ agurk, 2 avocadoer
Til servering: 4 spsk sesamfrø – gerne både sorte og hvide, 1 potte brøndkarse
- Skyl sushi-risene i en sigte, og kog dem efter anvisningen på pakken.
- Skær den rå tun i små tern. r
- Rens forårsløgene, og hak dem fint.
- Rør soya, sesamolie og eddike sammen i en skål.
- Læg tun og forårsløg i marinaden, og vend forsigtigt rundt, så tunen er helt dækket af marinade.
- Lad tunen marinere 15 minutter på køl.
- Skyl agurken, skær den i skiver, og skær skiverne i halve.
- Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver
Servering:
- Fordel sushiris i bunden af 4 skåle, top med marineret tun, agurk og avocado.
- Drys med sesamfrø og pynt med brøndkarse