Min kreative pode

Victoria er simpelthen bare så fantasifuld, når det gælder at finde på med en masse “skrald” og en limpistol. Hun kan bruger timer i træk og derudover oceaner af tid på at sidde og kreere de vildeste anordninger og figurer. Hun har  bl.a. sammen med en veninde fra sin klasse lavet følgende i løbet af ganske kort tid:

Skrallefigure Scrap dolls

Skrallefigure Scrap dolls

Skrallefigure Scrap dolls

Skrallefigure Scrap dolls

Og i dag har hun en “kæphest” med hjem fra SFOén, som selvsamme veninde er medkreator af 🙂 Billede følger, når vi får taget et i solskin i morgen.

 

Uge 22, 2009

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag: Alexanders 5 års fødselsdag mormor bager mormor-boller, og vi skal have kakao til…og kajkager fra bageren (børnene), vi voksen snupper en walesstang og jordbærtærte:

Valgt suverænt af fødselsdagsbarnet: Hotdogs

Tirsdag: børnevalg 🙂

Fiskepinde og pommes frites med grønsager i stave

Onsdag: Fodbold og dans med poderne

Kold mad/madpakker

Torsdag: Husbonden er i Aalborg

Mexikansk tortilladag

Fredag:

Frikadeller nye danske kartofler og Stuvet blomkål

Lørdag: måske spise hos Farmor og Farfar, hvis ikke, skal vi have:

Grillede Rødvinsmarinerede skinkespid med bulgursalat

Søndag: på tøjmesse med en veninde

Wokret med kalv, kokosmælk og karrypasta

Mexikansk tortilladag

Sauce: 500 g hakket kylling (eller kalv/flæsk), 4 forårsløg, 1 tsk olie, 1 dåse flåede hakkede tomater, 70 g konc. tomatpure, 15 g god mørk chokolade (kakaoindhold over 50%), 1 tsk kanel, 2 tsk tørret oregano, 1 dl boullion, 1/2-1 dl rosiner(kan udelades), salt og peber

Salat: af iceberg, majs, rød peber, agurk

I øvrigt: 8 tortillas, 2 dl cremefraiche 9%, revet ost, evt. stærk tacosauce

Sauce:

  1. Skyl og snit forårsløgene i tynde ringe.
  2. Varm olien op og svits forårsløgene i ca. 1 minut.
  3. Tilsæt da kyllingekødet og svits også det, indtil det har skiftet farve.
  4. Tilsæt så de øvrige ingredienser og lad saucen småsimre uden låg i ca. 20 minutter.
  5. Smag til med salt og peber.

Varm tortillaerne efter anvisningen på pakken og server straks med den varme sauce, salat, revet ost, creme fraiche og evt. en tacosauce til dem, der elsker stærk mad.

Print denne post Print denne post

Stuvet blomkål

1 blomkålshoved, 35 g oliemargarine, 2 spsk. hvedemel, 3 dl mælk/blomkålsvand, 1/2 tsk. salt, 1 knivspids hvid peber.

  1. Blomkålen koges til den er mør i letsaltet vand.
  2. Tag blomkålshovedet op og lad det dryppe af.
  3. Oliemargarine og mel bages op, der spædes op med blomkålsvand og mælk og koges ind, til saucen er jævn og har den rette konsistens.
  4. Saucen smages til og derefter blandes blomkålsbuketter stykker forsigtigt i saucen.

Print denne post Print denne post

Rødvinsmarinerede grillspyd med bulgursalat

Spid: 4 skinkesnitzler  (2 cm tykke, og ca. 600 g i alt), salt og peber, spid af træ eller metal

Marinade: 1 dl rødvin, 1 spsk honning, 2 tsk herbes de provence, 1 fed hvidløg

Bulgursalat: 1½ dl bulgur, 1 rød peberfrugt, ½ agurk, 1 lille rødløg, 6 sorte oliven, 1 citron, 1 knsp stødt chili, frisk mynte eller basilikum

Marinade: Pisk marinaden sammen af rødvin, honning, herbes de provence og presset hvidløg.

Spid: Skær kødet i tern på 2 x 2 x 2 cm. Vend kødet i marinaden og stil det i køleskab i mindst ½ time. Tag kødet op af marinaden. Stik det på spid og krydr med salt og peber. Grill kødet ca. 3 minutter på hver side, ca. 12 minutter i alt.

Bulgursalat: Kog bulgur. Skær peberfrugt og agurk i små tern. Hak løget fint. Hæld det i en skål og tilsæt oliven, 1 spsk citronsaft og chili. Skyl bulguren i koldt vand. Lad vandet dryppe af i en si. Bland bulgur og grøntsager. Smag til med salt, peber og finthakket mynte eller basilikum.

Print denne post Print denne post

Så blev jeg 29+ år (34 år i realtid)

Ja det var jo en dejlig fødselsdag i torsdags med dejlige glade gæster, en masse kager og da også nogle dejlige gaver. Alle ønskede med tillykke med de 29+, kun få bemærkede, at jeg faktisk blev 34.

Af min kære familie har jeg fået:

En ny prismelampe til vores gang.

Prizmelysekrone

Disse fine øreringe. Der passer til min arvede marguritbroche og vedhæng fra farmor Helga.

Stines fødselsdagsgaver

En dejlig zinkvandekande, til vores lille kolonihave.

Stines fødselsdagsgaver

Og sidst, men ikke mindst, 13. bind i Serien Slægten. En helt fantastisk bogserie, som man helt sikkert skal give sig tid til at læse, hvis man kan lide historiske romaner. Det er et fortælling, udviklet af Det Historiske hus, der bringer læseren gennem Danmarks-historien følgende den fiktive adelsslægt, Dane, der på troværdig vis gennemlever krige, intriger og begivenheder med afgørende betydning for historiens gang.

Stines fødselsdagsgaver

Derud over fik jeg en masse lækkert tøj, 12. bind i Slægten, armbånd, olie/elddikesæt, brede læderbælter, krydderurter i pastelfarvede potter, et plantebord til haven og en fin hårbøjle med en julestjerne på.

Særligt skal dog nævnes vores kære ven Caspers gave, som var en kende overraskende….En lækker Baileys, det kan man jo altid bruge – der blev faktisk taget hul på den samme aften.  Det var nu ikke overraskelsen, det var derimod spillet Guitar Hero Aerosmith til PS3…

Stines fødselsdagsgaver

…ikke lige noget jeg havde forventet. Jeg er ikke typen der bare prøver noget nyt foran andre mennesker, ikke engang foran dem jeg kender rigtig godt…Så jeg var nok lidt valen, da der skulle spilles på min nye højrehånds-“spade” (jeg er udpræget venstrehåndet), mens de resterende gæster, 4 halvfulde fyre, sidder og kommer med velmenende råd og vejledning…..det kan godt være at det er pissesjovt, men sgu´ikke, når næsten alle kunne finde ud af det, og fødselaren overhovedet ikke kunne… Jeg skal nok give det en chance til – eller to…

Guitarchick

…men så er det fandenme også det…næste gang de kommer, er de indlagt til at få tæv i Singstar.

Casper her er lidt inspiration, You Go’ Girl!

httpv://www.youtube.com/watch?v=IXk8F9XoYx4

Stines fødselsdagskagebord

Hurra – Hurra på torsdag skal vi have venner og familie til fødselsdag”fest”, Det er min egen 34 års fødselsdag, der skal afholdes, og vi skal vanen tro have et dejligt stort fødselsdagskagebord. Jeg ELSKER jo nemlig kager og i år har jeg nøje udvalgt følgende:

Farmors fantastiske hindbærroulade – den har hun med, for ingen kan lave den som hende!

Tines rabarberkage med vanille-cremefraiche

Lækre havregrynsflarn

Æblekage

Jordbærtærte

Bananmuffins

Kaneltærte med frugtsalat

Brownies

Jordbærtærte

Mørdej: 150 g mel, 100 g smør, 50 g sukker,  ½ æg

Fyld: ½ æg, 100 g smør, 100 g sukker, 100 g marcipan

“Låg”: 100 g god mørk chokolade

Creme: 2½ dl. sødmælk,1 æg, 1 spsk mel, 1 spsk sukker, 1 tsk vanille, 2½ dl. Piskefløde

Pynt: 500 Jordbær

Mørdej:

  1. Ælt mørdejen sammen og sæt den i køleskab i 1 time.

Fyld:

  1. Rør smør og sukker blødt og tilsæt så revet marcipan og det ½ sammenpiskede æg.
  2. Rul mørdejen ud og læg den i en smurt tærteform.
  3. Læg fyldet ovenpå mørdejen  og bag ved 200 grader i ca. 20 minutter.

“Låg”:

  1. Afkøl kagen og pensl den herefter med smeltet chokolade.

Creme:

  1. Varm mælken op under omrøring.
  2. Bland æg, mel og sukker godt.
  3. Når mælken lige når kogepunktet, tages den af pladen og ca 1 dl af den varme mælk røres i æggeblandingen under konstant omrøring.
  4. Rør nu ægge/mælkeblandingen i gryden til resten af den varme mælk.
  5. Varm blandingen op under konstant omrøring.
  6. Cremen tykner i løbet af få minutter, tag så gryden af varmen og hæld cremen til afkøling i en skål.
  7. Når cremen er ca. 60 grader varm tilsættes 1-2 tsk vanillesukker, og cremen afkøles så helt .
  8. Pisk fløden til skum, vend det i cremen og fordel den færdige creme på tærtebunden.

Pynt:

  1. Pynt med jordbær skåret i halve.

Man kan evt. smelte lidt æble- eller ribsgelé og pensle det over jordbærrene. Kagen opbevares koldt indtil servering.

Print denne post Print denne post