Æblemos: 1 kg syrlige æbler, ½ dl vand, 50 g sukker, 1 tsk vanille
Æblekagerasp: 1 dl rasp, ½ dl sukker, 50 g smør, 5 knuste makroner eller lidt skoldede, hakkede mandler
Pynt: ½ liter piskefløde, ribsgelé
Æblemos:
- Skræl æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset.
- Skær derefter æblestykkerne i både og kog dem møre i vand, under låg. Mos evt. æblerne lidt, hvis man er til en mere “fin” mos.
- Smag til med sukker.
- Når æblemosen er afkølet til ca 60 grader tilsættes vanillen.
Æblekagerasp:
- Bland rasp og sukker.
- Smelt smørret og rist raspen deri til den er gylden og sprød. Rør af og til i raspen under afkølingen.
- Når raspen er helt afkølet tilsættes de knuste makroner eller mandlerne.
Læg æblemos og rasp lagvis i en skål, det øverste lag skal være rasp. Pynt æblekagen med flødeskum og gele. Æblekagen lægges sammen lige før serveringen.