Sprød fuldkornspizza

Fundet i SpiseLiv ( et tillæg til Boligliv 10/2014)

Dej: 2 dl vand, 15 g gær, 2 tsk salt, 75 g grahamsmel, 150 italiensk durummel, ca. 100 alm.  mel

Fyld: 300 g jordskokker, 2 kartofler, 2 rødløg, 2 stk hel mozarella, 1 spsk olivenolie til pensling, 8 skiverparmaskinke, 2 tsk tørret oregano, salt og friskkværnet peber, frisk oregano

  1. Hæld vandet i en skål, opløs gæren heri.
  2. Tilsæt salt, grahamsmel, og durummel, og ælt til sidst det alm. mel i dejen.
  3. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i 30 minutter.
  4. Skræl jordskokker og kartofler, og skør i tynde skiver.
  5. Skær løgene i ringe og Mozzarella i skiver.
  6. Del dejen i 4 stykker, og rul ud til pizzabunde (ovale).
  7. Fordel bundene på 2 stykker bagepapir.
  8. Pensl bundene med olivenolie, og top efterfølgende med Mozzarella, jordskokker, kartofler og løg.
  9. Krydr med tørret oregano, salt og peber.
  10. Tænd ovnen på 250 grader, og lad 2 bageplader blive i ovnen. Løft forsigtigt bagepapirerne med pizzaer over på de to varme bageplader, og bag i ca. 8 minutter.
  11. Top de varme pizzaer med parmaskinke, og et drys frisk oregano
Print denne post Print denne post

 

Hvid Brownie

Fundet i SpiseLiv ( et tillæg til Boligliv 10/2014) En opskrift fra Emmerys

Brownie: 100 g smør, 300 g flormelis, 3 æg, 170 g mel, 300 g hakket hvid chokolade, 150 g mandler, 80 g appelsinpasta ( se opskrift nedenfor), revet skal af 1økologisk appelsin

Appelsinpasta: 600 g økologiske appelsiner, 200 g rørsukker, lidt atamon

Appelsinpasta:

  1. Vask appelsinerne, og skær enderne af.
  2. Skær appelsinerne i skiver og blend dem.
  3. Kom de blendede appelsiner og rørsukker i en gryde, og bring det i kog under omrøring.
  4. Kog massen ind til en tyk pasta; det tager ca. 15-30 minutter.
  5. Lad pastaen køle af, og den er klar til brug.
  6. Pastaen kan holde 3 måneder på køl i et tætlukket glas, der er skyllet i atamon.

Brownie:

  1. Rør smør og flormelis let sammen, det må ikke piskes for luftigt.
  2. Tilsæt æggene 1 adgangen, og rør godt.
  3. Vend mel, hvid chokolade, mandler og appelsinpasta og revet appelsinskal i,  og rør forsigtigt dejen sammen.
  4. Fordel dejen i en lille bradepande foret med bagepapir.
  5. Bag kagen ved 160 grader i 40-45 minutter.
  6. Lad kagen køle af i formen på en bagerist og skær den i 10-12 stykker inden servering.
  7. Dejen kan også fordeles i muffinsforme og bages i  ca. 20-25 minutter ved de 160 grader.
Print denne post Print denne post

 

Spicy kikærtesuppe med quesadillas

Fundet i SpiseLiv ( et tillæg til Boligliv 10/2014)

Suppe: 1 løg, 1 bagekartoffel, 1 spsk koldpresset rapsolie, 2 fed hvidløg, 1 spsk friskrevet ingefær, 1 spsk rød karrypasta, 1  l god grønsagsboullion, 1 dåse kikærter, 1 dåse kokosmælk salt og friskkværnet peber, 1 bundt fris koriander

Quesadillas: 4 fuldkornstortillas, 100 g revet mozarella

Suppe:

  1. Hak løget fint. skræl kartoflen og skær den i små tern.
  2. Varm olien op og svits løg og kartofler, uden at det tager farve.
  3. Tilsæt presset hvidløg, ingefær og karrypasta, og rør godt rundt.
  4. Hæld boullion ved, og læg låg på.  Lad suppen simre i ca 10 minutter.
  5. Blend suppen.
  6. Skyl og afdryp kikærterne. Kom kikærter og kokosmælk i suppen og kog i ca 3 minutter.
  7. (Suppen kan blendes hvis blødere konsistens ønskes)
  8. Smag til med salt og peber og tilsæt blade af frisk koriander.

Quesadillas:

  1. Opvarme en stor slip-let pande og læg en tortilla herpå.
  2. Top med revet mozarella og læg en tortilla over.
  3. Steg ved jævn varme til osten er smeltet. Vend undervejs.
  4. Gentag med de øvrige tortillas.
  5. Skær tortillas i trekanter og server dem varme til suppen.
  6. Print denne post Print denne post

Asiatisk Kyllingesuppe med perlespelt

Fundet i SpiseLiv ( et tillæg til Boligliv 10/2014)

1 dl perlespelt, 1 chili, 2 stængler citrongræs, 300 g kyllingebryst, 1 bundt forårsløg, 1 grøn peber, 2 fed hvidløg, 2 spsk friskrevet ingefær, 1 l god grønsagsboullion, salt og friskkværnet peber, 1 potte thaibasilikum eller frisk koriander

  1. Skyl perlespelten og kog den i en gryde med vand i ca. 20 minutter.
  2. Afdryp perlespelten i et dørslag.
  3. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint.
  4. Skær kyllingen i tynde strimler.
  5. Snit forårsløg, og peberfrugt fint.
  6. Varm lidt olie i og svits presset hvidløg, chili, ingefær og citrongræs. Vend godt rundt,
  7. Tilsæt kylling og peberfrugt, og hæld boullion ved.
  8. Lad kødet simre i ca. 8 minutter.
  9. Tilsæt de afdryppede perlespelt og forårsløg.
  10. Smag til med salt og peber, og server toppet med thaibasilikum eller frisk koriander
Print denne post Print denne post

Wokret med med timian og ovnbagte kartofler

Set i SpisBedre juni 2015

500 g oksekød i strimler, 800 g små (nye) kartofler, 1 spsk smør, 1+½ tsk salt, 500 g gulerødder, 4-5 små løg, 1 spsk rapsolie, 2 dl, madlavningsflæde, 2 dl vand, 3 spsk dijonsennep, friskkværnet peber, 1 potte timian, 2-3forårsløg

Kartofler:

  1. Sæt ovnen på 250 grader.
  2. Skrub kartoflerne, og halver dem.
  3. Læg dem på en bageplade med bagepapir og fordel smør henover.
  4. Drys med 1 tsk salt,
  5. Tilbered kartoflerne midt i ovnen, til de er møre og har fået farve, ca 25 minutter.
  6. Vend rundt nogle gange undervejs.

Wokret:

  1. Skrab gulerødderne, og skær dem i stave.
  2. Pil løgene, og skær den øverste del af toppen af.
  3. Skær derefter løgene i både.
  4. Brun kødet i olie i en wok eller pande ved høj varme.
  5. Tilsæt gulerødder og løg, og steg yderligere ca. 5 minutter.
  6. Hæld vand og fløde ved.
  7. Tilsæt senneppen.
  8. Krydr med ½ tsk salt og friskkværnet peber. Lad det simre i ca. 5 minutter.
  9. Hak halvdelen af timianen og vend det i Wokretten.
  10. Skær forårsløgene i tynde strimler, og bland dem med de ovnbagte kartofler.
  11. Server retten med de ovnbagte kartofler, og pynt med den sidste halve potte timian.

Vildtkød kan sagtens bruges i denne opskrift.

Print denne post Print denne post

 

Uge 53, 2015

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag: På job og efterfølgende søde gæster fra Farum

Kalkunsteg i appelsinsauce med ris og salat

Dessert:  Æbletærte med creme fraiche

Tirsdag: FRI – den samlede familien Lundby Rasmussen rammer Kongens Kbh på en kold og blæsende decemberdag

Svenske Köttbullar

Onsdag: På job til 16…….I fryseren har vi en

Lasagne med blandet salat og flutes

Torsdag: Nytårsaften…..kender ikke helt menuen endnu…men et forslag kunne være

Velkomstdrink: Mimosa og saltristede mandler

Forret: Pastinaksuppe med græskarkerner

Hovedret: Oksemørbrad med kogte bønner, artiskokkartofler og balsamicosauce

Dessert: Crepes Suzette

Kl 24 Champagne og Kransekage med nougatpynt

Fredag: Ren afslapning

Stegte jasminris med soyamarineret svinekød

Lørdag: Nytårsfrokost med mormor, morfar og moster – tænker vi lander den traditionelle

Karrysild, Hvide sild, Røde sild, æg med tomat / agurk eller rejer, lune fiskefilet med citron og remoulade, røget laks med “ræve-sauce”, røget ål med scrambled eggs, lune frikadeller med rødkål,mørbradbøffer med bløde løg, 2-3 slags ost, og vindruer/mandariner/ananas

Søndag:  Opladning  til at skole og job i det nye år

Chili con Carne

Uge 52, 2015

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag: Gavebytning med farmor, faster og Co

Juleskinke med grønlangkål og brunede kartofler

Tirsdag: Vi får besøg oh hjælp til at samle noget møbel-værk og ender i lækkerier fra Pronto, men prøv

Stegte nudler med kylling og små forårsruller

Onsdag: Lillejuleaften

Flæskesteg med all the trimmings

Torsdag: Juleaften

Andesteg med all the trimmings

Ris ala´mande

Fredag: 1. Juledag – en dag i nattøj  og der slappes af med gaver og familieselskab

Pitabrød med tacofyld

Lørdag: 2. Juledag, Julefrokost med farmor samt faster og co

Vi skal bidrage med Æbleflæsk og dessert

Søndag: no plans 🙂

Laks i folie med nye kartofler, hvidløgs-ingefærflutes og marineret squash

Uge 51, 2015

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag: SYG igen, fantastisk – snot og feber gå væk…..spejder og Japansk, Victoria har besøg af en veninde

Rest af Pulled Pork i Hjemmebagte burgerboller med Coleslaw og bådkartofler

Tirsdag: SYG – resten af familien til Demo ved Næstved Rådhus – da de kom hjem varmede de blot

Pizzaer fra frost

Onsdag: SYG, det blev vist til influenza 🙁  – Victoria har besøg, jeg får taget noget op fra frost, så vi nærmer os ordentlig aftensmad

Rødvinskogt mørbrad

Torsdag: SYG – Manden og Alexander ser Star Wars i Kbh. Victoria og veninde får

Tikka masala

Fredag: SYG – Begge børn har besøg  vi fik bare

Kold mad

Lørdag: Har det noget bedre 🙂 får startet på julegave indkøb !!!! farmor kommer og laver

Millionbøf med spaghetti

Søndag: Et smut til Aversi og sige “god jul”

Kold mad