Fundet i SpiseLiv ( et tillæg til Boligliv 10/2014)
Dej: 2 dl vand, 15 g gær, 2 tsk salt, 75 g grahamsmel, 150 italiensk durummel, ca. 100 alm. mel
Fyld: 300 g jordskokker, 2 kartofler, 2 rødløg, 2 stk hel mozarella, 1 spsk olivenolie til pensling, 8 skiverparmaskinke, 2 tsk tørret oregano, salt og friskkværnet peber, frisk oregano
- Hæld vandet i en skål, opløs gæren heri.
- Tilsæt salt, grahamsmel, og durummel, og ælt til sidst det alm. mel i dejen.
- Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i 30 minutter.
- Skræl jordskokker og kartofler, og skør i tynde skiver.
- Skær løgene i ringe og Mozzarella i skiver.
- Del dejen i 4 stykker, og rul ud til pizzabunde (ovale).
- Fordel bundene på 2 stykker bagepapir.
- Pensl bundene med olivenolie, og top efterfølgende med Mozzarella, jordskokker, kartofler og løg.
- Krydr med tørret oregano, salt og peber.
- Tænd ovnen på 250 grader, og lad 2 bageplader blive i ovnen. Løft forsigtigt bagepapirerne med pizzaer over på de to varme bageplader, og bag i ca. 8 minutter.
- Top de varme pizzaer med parmaskinke, og et drys frisk oregano