Oksemørbrad med bønner, artiskokkartofler og balsamicosauce

Oksemørbrad: 1,6 kg oksemørbrad, revet skal af 2 usprøjtede citroner, 1 spsk.groftkværnet sort peber, 2 tsk. salt, 3 spsk. smør

Sauce: 2 hele hvidløg, 1 spsk. olivenolie, 3 spsk. sukker, 2 spsk. tomatpuré, 5 spsk. balsamicoeddike, 5 dl rødvin, 5 spsk. kalvefond, 2 tsk. Maizena, 25 g smør, 2 knsp. salt

Artiskok-kartofler: 8 mellemstore kartofler, ½ spsk. olivenolie, 1 tsk. salt, friskkværnet sort peber, 1 dåser artiskokhjerter (a 390 g), 1 tsk. citronsaft, 2 dl piskefløde, ½ tsk. salt, friskkværnet hvid peber, 2 tsk. Maizena, ½ dl fintstrimlet basilikum

Bagte tomater: 10 små røde cherrytomater, 10 små gule cherrytomater, ½ dl revet parmesanost

Tilbehør: 20 kogte, grønne asparges, 250 g kogte haricots verts, basilikum, saltflager

Sauce:

  1. Sæt ovnen på 200°.
  2. Del hvidløgene i fed.
  3. Læg feddene i en smurt bradepande, og steg dem,20 min..
  4. Smelt sukker med tomatpure i en lille gryde.
  5. Tilsæt hvidløgsfed, eddike, rødvin og kalvefond.
  6. Lad det koge ind uden låg, til der er ca. 4 dl tilbage.
  7. Sigt hvidløgene fra, og hæld saucen tilbage i gryden.
  8. Jævn med Maizena rørt ud i lidt koldt vand.
  9. Rør smør i, og smag til med salt.

Hertil kan laves i forvejen.

Kartofler:

  1. Sæt ovnen på 200°.
  2. Skræl kartoflerne, og skær dem i 4 skiver på langs, ½ cm tykke.
  3. Læg dem på smurt bagepapir.
  4. Krydr med salt og peber. B
  5. ag kartoflerne møre midt i ovnen, 12–15 min.
  6.  Skyl artiskokhjerterne i koldt vand.
  7. Skær dem i mindre tern. Hæld citronsaft over.
  8. Kog fløde, salt og peber sammen, ca. 5 min.
  9. Jævn med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand.
  10. Bring det i kog.
  11. Tilsæt artiskok-hjerter og basilikum.
  12. Læg kartoffelskiver og artiskokhjertestuvning i lag.
  13. ‘Afslut med kartofler, der skal 3 kartoffelskiver til hver.

Kød og tomater:

  1. Sæt ovnen på 175°.
  2. Lad kødet få stuetemperatur.
  3. Bland revet citronskal, salt og sort peber på et fad.
  4. Rul oksemørbraden i blandingen, så den fordeler sig hele vejen rundt.
  5. Varm smørret på en stegepande, og brun kødet hele vejen rundt.
  6. Læg det over i et ildfast fad, og eftersteg siden kødet inden serveringen. Sæt et stegetermometer i kødet, og steg midt i ovnen til en indertemperaturpå 56°, ca 30 min.
  7. Lad kødet hvile under folie, 15 min., inden det skæres i skiver.
  8. Skru ovntemperaturen op til 225°.
  9. Halver tomaterne, og læg dem i et ildfast fad.
  10. Drys med parmesanost.
  11. Gratiner ca. 5 min.

Lige før servering: Varm kartoflerne i den varme ovn ca. 10 min., og pynt med basilikum. Varm sauce og grønsager. Drys saltflager over grønsagerne.

Print denne post Print denne post