Uge 40, 2018

Mandag:  

Ciabattaboller med skinke, cheddar og sennep

Tirsdag: Kursus/fordrag

Gentager mandagens menu men prøv Hakkebøffer med græske kartofler og peberfrugter 

Onsdag: Jesper i Sverige

Pasta med bacondrys, revet ost og tomatsauce

Torsdag: Jesper i Sverige

Hapsdogs og grønt

Fredag: 

Laks i fad med cherrytomater, grønne aparges,  og citron , dertil ovnkartofler og cremefraichedressing

Lørdag: Jesper på drengetur i Kbh 🙂

Risengrød med kanelsukker og smørklat / Pastasalat med pesto, bacon, kylling og parmesan

vaffel-is til dessert

Søndag: Vi røg lige på Kebabruller (take-out) men prøv

Græsk lamme-kleftiko

Butterchicken

4 kyllingebrystfileter, 4 spsk. smør til stegning, 4 spsk.
olivenolie til stegning, 4 løg, 4 tsk. stødt spidskommen,
2 tsk.  stødt gurkemeje, 2 tsk. garam masala, 2 dåser
hakkede tomater, 4 dl vand, 2 kanelstænger, 400 g
græsk yoghurt 10 %, salt, 1 bundt, frisk koriander
50 g frisk ingefær, 2 fed hvidløg, 2 friske grønne chilier
2 håndfulde frisk koriander

Til servering:  ris kogt efter anvisningen, 4 naanbrød,
1 dl mangochutney

  1. Skræl ingefær, og skær den i små tern.
  2. Pil hvidløg. Rens chilien, og skær den i tern, og fjern evt. kernehuset
  3. Mas ingefær, hvidløg, chili og koriander i en morter, eller blend i en minihakker.
  4. Brun kyllingen i smør og olie i en varm gryde.
  5. Pil løgene, og skær dem i tynde både.
  6. Tilsæt løgene, og lad dem stege ved middel varme, til de er bløde og lækre, men ikke brunede.
  7. Tilsæt ingefærpastaen sammen med spidskommen, gurkemeje og garam masala.
  8. Lad det hele varme ganske kort.
  9. Tilsæt hakkede tomater, vand og kanelstang, og lad det hele simre i 15-20 minutter.
  10. Tilsæt yoghurt, og lad det varme op.
  11. Smag til med salt, og servér straks toppet med lidt plukket koriander og evt. med ris, naan og chutney til.

[print link]

Uge 39, 2018

Mandag: Kursus 

Mørbradgryde (Ret 2)  med kartoffelmos

Tirsdag: 

Hakkebøffer med bearnaise, kartoffelbåde/ sweet potatoes i ovn og broccoli/blomkål

Onsdag: 

Japanese Beef Curry med ris og ichimi togarashi

Torsdag: 

rest af Japanese Beef Curry med ris og ichimi togarashi 

lav i stedet  for eksempel Kartoffel-porresuppe med bacondrys

Fredag:  Gæster til aftensmad

Laks i folie med nye kartofler, hvidløgs-ingefærflutes og marineret squash

Dessert: Isvafler med lækker is fra Rønbjerg

Lørdag: 

kartoffelpizza på grill

Søndag:

Andebryst med aspargeskartofler, appelsinsalat og -sauce

 

Uge 38, 2018

Mandag: Kursus og Forældremøde på Sjølund. Farmor har drengene til mad 

Prøv Halloumiburger med avocado og æg

Tirsdag:

Pastasalat med kylling, bacon grønt og karrydressing

Onsdag:

Falafler i pitabrød med salat og cremefraichedressing

Torsdag: 

Kyllinge-Frikassé med spidskål, asparges, gulerødder og ærter

Fredag:  Farmor byder på lækker mad men lav ex.

Stegt flæsk med persillesauce

Lørdag: Grill aften hos veninde

Prøv Spicy kikærtesuppe med Quesadillas

Søndag:

Sliders

Uge 37, 2018

Mandag: Mad med op til mormor i hendes nye lejlighed

Sennepskoteletter  – blot med kyllingeinderfilet og lavet i Römertopf, så den kan medbringes

Tirsdag: (forældrerådsmøde i Rønnebæk)

Børnefavorit , garneret med en masse grønt

Onsdag:

 Karrypølser og Kold Kartoffelsalat,

Torsdag: Kursis i KBH

Kyllingeburgers

Fredag:  Jesper i Norge og fødselsdagsfest hos Faster Ole

Prøv: Stegte jasminris med soyamarineret svinekød

Lørdag: Besøg af drengene fra Ringsted

Lasagne med blandet salat og hvidløgsflutes

Søndag: Besøg af drengene fra Ringsted

Kalkunsteg i appelsinsauce med ris og salat

 

Uge 36, 2018

Mandag: 

Gratinerede nachobøffer med salat  og kartofler i ovn

Tirsdag: Farmor passer (forældremøde i Rønnebæk)

Risengrød med kanelsukker og smørklat

Onsdag:

Små kalvebøffer med baconsvøb, vildtsauce, rødkål, hvide kartofler, franske kartofler

Torsdag:

Pasta Bolognese med revet ost og blandet salat

Fredag:  

Kalkunsticks lavet på kyllingeinderfilet , og dertil ovnkartofler og coleslaw

Lørdag:

Gnoccchi i smør og salvie til de voksne  og børnene vælger ?

Søndag:

Hanekylling i Rômertopf~Cocotte (James Price opskrift)