Kartoffel – porresuppe med bacondrys

Opskrift fundet på ARLA Karolines Køkken

Suppe: 10 g smør, 1 grofthakket zittauerløg, 500 g kartofler i små tern, 2 porrer i ringe – den hvide del, ¾ liter grøntsagsbouillon, saft af en ½ citron, 1 dl Fløde 38%, 1 tsk groft salt, friskkværnet hvid peber

Bacondrys: 150 g bacon, 1 grofthakket porre – den grønne del

Pynt: brøndkarse

Tilbehør: 240 g groft brød – evt. ristet

Suppe:

  1. Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  2. Svits løg og kartofler i ca. 2 min.
  3. Tilsæt porrer og svits i yderligere ca. 1 min.
  4. Hæld bouillon ved og lad suppen koge i ca. 20 min. – eller til grøntsagerne er møre.
  5. Blend suppen til den er jævn.
  6. Kom suppen tilbage i gryden sammen med fløde, citronsaft, salt og peber.
  7. Bring suppen i kog og smag den til.

Bacondrys:

  1. Læg imens bacon i en tør pande og steg det ved kraftig varme i ca. 3 min.
  2. Skru ned og steg det færdigt ved jævn varme i ca. 5 min.
  3. Tag bacon af panden og lad det dryppe af på fedtsugende papir.
  4. Tør panden af og kom porrerne i, steg dem ved kraftig varme i ca. 4 min.
  5. Knus den stegte bacon let og tilsæt det til porrerne.

Server suppen med brød og bacondrys. Pynt med brøndkarse.

Print denne post Print denne post
Opsamling
recipe image
Opskriftsnavn
Kartoffel - porresuppe med bacondrys
Publiseret d.
Forberedelsestid
Koge- Stege eller Bagetid
Totalt tidsforbrug
Vurdering
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)