Mørbradgryde (Ret 2)

Dette er en ret fra bogen  “Mad til 2 dage” af Mette Mølbak, og denne opskrift er en Ret 2  og det er med rester fra denne opskrift Svinemørbrad med pestokartofler

Mørbradgryde: 2 løg, 1 spsk smør, 1 spsk olivenolie, 2 tsk karry , 1 ds hakkede tomater, 1 ds tomatpuré (140 g), ca. 3 dl boullion fra dagen før eller vand, 200 g gode brunchpølser, stegt mærbrad fra dagen før (ca. 300-400 g), champignoner og tomater fra dagen før, 1 glas perlelæg, 1-2 dl fløde, 1 tsk salt, friskkværnet peber

Ris med grønne ærter: 4½ dl vand, ½ tsk salt, 3 dl ris (basmati), 200 g grønne ærter

Mørbradgryde:

  1. Pil løgene og skær dem i ringe.
  2. Smelt smør  og olie i en gryde og steg løgene ved midel varme, til de er bløde.
  3. Skru ned for varmen og tislæt karry. Svits det og tilsæt derefter dåsetomater og tomatpuré.
  4. Hæld boullion eller vand ved og lad det koge op.
  5. Tilsæt pølserne og lad det simre i ca 10-15 minutter.
  6. Skær mørbraden fra i går i mindre stykker og kom dem i gryden sammen med de stegte champignoner/tomater (fra i går)  og perleløg.
  7. Smag til med salt, peber og fløde.

Ris med grønne ærter:

  1. Bring en gryde med vand i kog.
  2. Tilsæt salt og kog risene i 10 minutter, sluk for varmen og lad risene hvile i ca 10 minutter og tilsæt derefter de grønne ærter.

Retten kan også serveres med kartoffelmos

Print_link]