Svinemørbrad med pestokartofler (Ret 1)

Dett er en ret fra bogen  “Mad til 2 dage” af Mette Mølbak, så nederst i opskriften vil der være mål for, hvad man tager fra til ret 2 til dagen efter.

Mørbradfad: 2 svinemørbrad, 1 spsk olivenolie, 1 spsk smør, 500 g champignon, 1 spsk olivenolie, 1 tsk salt, friskkværnet peber, 500 g små tomater, 1 spsk balsamico

Kartofler: 650 g små kartofler, spsk god pesto, 1 bk. rucola

Mørbradfad:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Afpuds svinemørbraderne for sener.
  3. Brun dem af i en pande med 1 tsk olivenolie og smør.
  4. Læg dem i et fad.
  5. Rens champignonerne, skær dem i kvarter og steg dem på panden. Tilsæt evt. lidt mere olivenolie.
  6. Halver tomaterne og kom dem og champignonerne i fadet med mørbrad
  7. Kom lidt vand i bunden af fadet og drys med salt og peber.
  8. Dryp lidt balsamico over og kom retten i ovnen ved de 200 grader, til kødet har en tp. på ca. 70 grader,  det tager ca 30-40 minutter.

Kartofler:

  1. Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca 15 minutter.
  2. Tjek om de er færdige ved at se, om spidsen af en kniv let glider af.
  3. Hæld vandet fra, og kom kaqrtoflerne i en skål.
  4. Skær dem evt i mindre stykker , før du vender dem i pesto.
  5. Kom rucolaen i lige før servering, så undgår du at salaten blliver slatten.

Tag fra: Tag en halv til en hel mørbrad fra til dagen efter. Gem også tiloversblevne tomater og champignoner til næste dags gryderet. Gem også væde/boullion fra kødet, hvis der er er noget til overs.

Print denne post Print denne post