Pitabrød med krydrede bønner og tandoori-kødboller

Tandoori-kødboller: 1 rødløg, 400 g hakket oksekød, 1½ tsk tandoori krydderi, salt og friskkværnet peber, 2 spsk olivenolie til stegning

Grønt tilbehør: 1 spidskål, 1, rødløg, 1 agurk, 250 g cherrytomater, 1 bundt frisk mynte

Krydrede bønner: 3 fed hvidløg, 1 spsk olivenolie til stegning, 250 g kogte sorte bønner, 1 spsk taco- eller andet mexi-krydderi, 4 spsk konc. tomatpuré, 1 dl vand, lidt snittet spidskål, salt og friskkværnet peber

Til servering: 8 pitabrød, 2 dl cremefraiche 18 %, evt chili/sriracha-sauce

Tandoori-kødboller:

  1. Pil rødløget, og skær det i små tern
  2. Rør hakket oksekød med rødløg, tandoori-krydderi, salt og peber
  3. Form små kødboller af farsen og steg dem gyldne og gennemstegte  i olien  – det tager ca 6-7 minutter
  4. Drys evt. med ekstra Tandoori-krydderi i de sidste minutter af stegetiden

Grønt tilbehør: 

  1. Skyl spidskålen og snit den fint
  2. Pil rødløget og skær det i tynde både
  3. Skyl agurken, og skær den i halvmåner
  4. Skyl tomaterne, og skær dem i halve
  5. Pluk mynten groft
  6. Anret alt det grønne på et fad

Krydrede bønner:

  1. Pil og hak hvidløg, og steg det mørt i lidt olie,
  2. Tilsæt de afdryppede sorte bønner , og steg i yderligere 2 minutter
  3. Tilsæt Taco-krydderi, og steg i 1-2 minutter
  4. Tilsæt tonatpuré og vand, og lad det simre i 3-4 minutter
  5. Smag til med salt og peber og evt. mere taco-krydderi
  6. Vend bønnerne med lidt af den snittede spidskål

Servering:

  1. Lun pitabrødene i ovnen eller på brødristeren
  2. Fyld pitabrød med tandori-kødboller, krydrede bønner og det grønne tilbehør. Dryp cremefraiche over og evt. lidt chilisauce
Print denne post Print denne post

 

 

Italiensk grovbrød

15 g gær, 6 dl vand, 200 g, fuldkornshvedemel, 550 g tipo 00, 2 tsk.
salt
  1. Rør gæren ud i 2 dl af vandet i en skål, og tilsæt fuldkornsmel.
  2. Bland samtidig de resterende 4 dl vand med ca. 400 g af Tipo 00 melet  i en anden skål.
  3. Rør de to masser godt sammen, og lad dem hvile i hver sin skål et par timer ved stuetemperatur.
  4. Bland de to deje, og ælt, til dejen er smidig dej.
  5. Ælt saltet ind i dejen.
  6. Kom dejen tilbage i en skål eller hævekurv, dæk med husholdningsfilm, og sæt på køl i 12-18 timer.
  7. Vend forsigtigt dejen ud på en bageplade med bagepapir, og lad den hvile/efterhæve i 30 minutter.
  8. Tænd imens ovnen på 180°.
  9. Lav et snit på langs i brødet med en skarp kniv, og sæt derefter brødet imidten af ovnen. Placér samtidig en bradepande med lidt kogende vand i bunden af ovnen.
  10.   Bag brødet 15 minutter, og skru derefter op til 225°, og bag videre i ca. 20 minutter.
  11. Lad brødet hvile mindst 15 minutter på en bagerist inden servering.
Print denne post Print denne post

Salat med marineret kylling og risnudler

Marineret kylling: 4 spsk. fiskesauce, 2 limefrugter, 2 spsk. brun farin, 2 spsk. sojasauce, 2 spsk. smagsneutral olie, 2 fed hvidløg, 4
kyllingebrystfileter, smagsneutral olie til stegning

Nouc cham/dip: 4 spsk. fiskesauce, 4 spsk. risvinseddike, 4 spsk.
sukker, 1 dl vand, 4 spsk. limesaft, 2 fed, hvidløg, 4 små friske røde chilier (f.eks. birdeye)

Nudelsalat: 400 g tynde risnudler, 2 lille agurker, 1 icebergsalat, 1 bundt forårsløg, 4 håndfulde, frisk koriander, 2 håndfulde frisk mynte, 1 dl saltede peanuts, 2 limefrugter

Marineret kylling:

  1. Rør en marinade af fiskesauce, limesaft, farin, soja, olie og fintrevet hvidløg.
  2. Læg kyllingefileterne i en frysepose, og hæld marinaden over. Lad det marinere på køkkenbordet i 15 minutter, eller læg det på køl natten over for ekstra smag.
  3. Steg kyllingefileterne i rigeligt olie på en pande ved middelvarme i ca. 5 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. Pas på, at sukkeret ikke brænder på.

Nouc cham/dip:

  1. Rør fiskesauce, eddike, sukker, vand og limesaft sammen i en skål. Pil og riv hvidløget fint. Skyl og hak chilierne fint, og rør dem i dressingen. Smag til.

Nudelsalat:

  1. Tilbered nudlerne efter anvisningen på pakken (evt. lidt kortere kogetid). Skyl dem i koldt vand, og afdryp.
  2. Skyl og flæk agurken, og skær den i halvmåner.
  3. Skyl salaten, og pluk den groft.
  4. Skyl forårsløgene, og hak dem fint.
  5. Pluk koriander og mynte groft.
  6. Hak peanuts, og skær limen i både.

Servering: 

  1. Anret nudler, salat, forårsløg, agurk, koriander, mynte og skiver af kylling i dybe tallerkener.
  2. Top med peanuts, og servér straks med nouc cham og limebåde.
Print denne post Print denne post