Tandoori-kødboller: 1 rødløg, 400 g hakket oksekød, 1½ tsk tandoori krydderi, salt og friskkværnet peber, 2 spsk olivenolie til stegning
Grønt tilbehør: 1 spidskål, 1, rødløg, 1 agurk, 250 g cherrytomater, 1 bundt frisk mynte
Krydrede bønner: 3 fed hvidløg, 1 spsk olivenolie til stegning, 250 g kogte sorte bønner, 1 spsk taco- eller andet mexi-krydderi, 4 spsk konc. tomatpuré, 1 dl vand, lidt snittet spidskål, salt og friskkværnet peber
Til servering: 8 pitabrød, 2 dl cremefraiche 18 %, evt chili/sriracha-sauce
Tandoori-kødboller:
- Pil rødløget, og skær det i små tern
- Rør hakket oksekød med rødløg, tandoori-krydderi, salt og peber
- Form små kødboller af farsen og steg dem gyldne og gennemstegte i olien – det tager ca 6-7 minutter
- Drys evt. med ekstra Tandoori-krydderi i de sidste minutter af stegetiden
Grønt tilbehør:
- Skyl spidskålen og snit den fint
- Pil rødløget og skær det i tynde både
- Skyl agurken, og skær den i halvmåner
- Skyl tomaterne, og skær dem i halve
- Pluk mynten groft
- Anret alt det grønne på et fad
Krydrede bønner:
- Pil og hak hvidløg, og steg det mørt i lidt olie,
- Tilsæt de afdryppede sorte bønner , og steg i yderligere 2 minutter
- Tilsæt Taco-krydderi, og steg i 1-2 minutter
- Tilsæt tonatpuré og vand, og lad det simre i 3-4 minutter
- Smag til med salt og peber og evt. mere taco-krydderi
- Vend bønnerne med lidt af den snittede spidskål
Servering:
- Lun pitabrødene i ovnen eller på brødristeren
- Fyld pitabrød med tandori-kødboller, krydrede bønner og det grønne tilbehør. Dryp cremefraiche over og evt. lidt chilisauce