15 g gær, 6 dl vand, 200 g, fuldkornshvedemel, 550 g tipo 00, 2 tsk.
salt
- Rør gæren ud i 2 dl af vandet i en skål, og tilsæt fuldkornsmel.
- Bland samtidig de resterende 4 dl vand med ca. 400 g af Tipo 00 melet i en anden skål.
- Rør de to masser godt sammen, og lad dem hvile i hver sin skål et par timer ved stuetemperatur.
- Bland de to deje, og ælt, til dejen er smidig dej.
- Ælt saltet ind i dejen.
- Kom dejen tilbage i en skål eller hævekurv, dæk med husholdningsfilm, og sæt på køl i 12-18 timer.
- Vend forsigtigt dejen ud på en bageplade med bagepapir, og lad den hvile/efterhæve i 30 minutter.
- Tænd imens ovnen på 180°.
- Lav et snit på langs i brødet med en skarp kniv, og sæt derefter brødet imidten af ovnen. Placér samtidig en bradepande med lidt kogende vand i bunden af ovnen.
- Bag brødet 15 minutter, og skru derefter op til 225°, og bag videre i ca. 20 minutter.
- Lad brødet hvile mindst 15 minutter på en bagerist inden servering.