Salat med marineret kylling og risnudler

Marineret kylling: 4 spsk. fiskesauce, 2 limefrugter, 2 spsk. brun farin, 2 spsk. sojasauce, 2 spsk. smagsneutral olie, 2 fed hvidløg, 4
kyllingebrystfileter, smagsneutral olie til stegning

Nouc cham/dip: 4 spsk. fiskesauce, 4 spsk. risvinseddike, 4 spsk.
sukker, 1 dl vand, 4 spsk. limesaft, 2 fed, hvidløg, 4 små friske røde chilier (f.eks. birdeye)

Nudelsalat: 400 g tynde risnudler, 2 lille agurker, 1 icebergsalat, 1 bundt forårsløg, 4 håndfulde, frisk koriander, 2 håndfulde frisk mynte, 1 dl saltede peanuts, 2 limefrugter

Marineret kylling:

  1. Rør en marinade af fiskesauce, limesaft, farin, soja, olie og fintrevet hvidløg.
  2. Læg kyllingefileterne i en frysepose, og hæld marinaden over. Lad det marinere på køkkenbordet i 15 minutter, eller læg det på køl natten over for ekstra smag.
  3. Steg kyllingefileterne i rigeligt olie på en pande ved middelvarme i ca. 5 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. Pas på, at sukkeret ikke brænder på.

Nouc cham/dip:

  1. Rør fiskesauce, eddike, sukker, vand og limesaft sammen i en skål. Pil og riv hvidløget fint. Skyl og hak chilierne fint, og rør dem i dressingen. Smag til.

Nudelsalat:

  1. Tilbered nudlerne efter anvisningen på pakken (evt. lidt kortere kogetid). Skyl dem i koldt vand, og afdryp.
  2. Skyl og flæk agurken, og skær den i halvmåner.
  3. Skyl salaten, og pluk den groft.
  4. Skyl forårsløgene, og hak dem fint.
  5. Pluk koriander og mynte groft.
  6. Hak peanuts, og skær limen i både.

Servering: 

  1. Anret nudler, salat, forårsløg, agurk, koriander, mynte og skiver af kylling i dybe tallerkener.
  2. Top med peanuts, og servér straks med nouc cham og limebåde.
Print denne post Print denne post