Blåbærmuffins med kardemomme og ricotta (12 stk)

150 g blødt smør, 175 g sukker, 2 æg, 75 g marzipan, 100 g ricotta, 200 g mel, 1 tsk stødt kardemomme, 1½ tsk bagepulver 1/4 tsk salt, 3/4 dl sødmælk, 150 g blåbær

Crumble: 30 g koldt smør, 30 g sukker, 30 g havregryn, 30 g mel, ½ tsk stødt kardemomme

  1. Tænd ovnen på 190 grader
  2. Pis smør og sukker hvidt og cremet md den elpisker.
  3. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk godt mellem hver æg
  4. Tilsæt groftrevet marcipan og  ricotta, og pisk igen
  5. Bland mel, kardemomme, bagepulver og salt, og rør det i dejen skiftevis med mælken.
  6. Vend forsigtig de skyllede blåbær i dejen
  7. Skær smørret i små tern, og smuldr dem sammen med sukker, havregryn, mel og kardemomme til en grov crumble
  8. Fyld muffinsformene ca 2/3 op med dej, og drys crumle på toppen
  9. Bag kagerne i ca, 20 minutter, til de er gennembagt (tjek med en kødpind, hvis der er å dej på pinden, da bag 5 minutter mere)
  10. afkøl let på en rist før servering
Print denne post Print denne post