150 g blødt smør, 175 g sukker, 2 æg, 75 g marzipan, 100 g ricotta, 200 g mel, 1 tsk stødt kardemomme, 1½ tsk bagepulver 1/4 tsk salt, 3/4 dl sødmælk, 150 g blåbær
Crumble: 30 g koldt smør, 30 g sukker, 30 g havregryn, 30 g mel, ½ tsk stødt kardemomme
- Tænd ovnen på 190 grader
- Pis smør og sukker hvidt og cremet md den elpisker.
- Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk godt mellem hver æg
- Tilsæt groftrevet marcipan og ricotta, og pisk igen
- Bland mel, kardemomme, bagepulver og salt, og rør det i dejen skiftevis med mælken.
- Vend forsigtig de skyllede blåbær i dejen
- Skær smørret i små tern, og smuldr dem sammen med sukker, havregryn, mel og kardemomme til en grov crumble
- Fyld muffinsformene ca 2/3 op med dej, og drys crumle på toppen
- Bag kagerne i ca, 20 minutter, til de er gennembagt (tjek med en kødpind, hvis der er å dej på pinden, da bag 5 minutter mere)
- afkøl let på en rist før servering