Uge 32, 2015

604345_old_recipe_card.jpg

Børnenes sidste ferieuge, inden de starter i hhv 4.C og 7.C

Mandag: Alexander har besøg af en kammerat

Deep Pan pizza med blommetomater, mozarella og parmaskinke

Tirsdag: Farmor tager de store med i Bonbonland sammen med kusine Amalie

Sort Gryde med ris og dampede blomkål/broccoli

Onsdag: Alexander på besøg ved en kammerat

Chiligryde med rissalat

Torsdag: Alexander og Victoria hygger med Bibliotek og sushi

Æggekage med kartofler, røget laks og friskost med peberod

Fredag: Alexander passer hus og hund, Victoria med farmand på job, senere Disneyhygge forudgået af lækker takeout fra Pronto – andre kan prøve

Lasagne med blandet salat

Lørdag: Alexander på overnatning med Næstved Rollespilsforening

Laks med rosmarinkartofler

Søndag:

Tortillas/tacoskaller med oksekødsfyld og hurtig guacamole

Uge 31, 2015

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag: 1. dag tilbage på jobs,  Valdemar i Lillevang igen, og de store hygger hjemme / hos venner – vi starter blidt op på aftensmadfronten

Frikadellesandwiches med grøntsagsstave

Tirsdag: Faster har fødselsdag og hun har inviteret på aftensmad, vi glæder os – jeg forslår at man laver

Mørbrad med bønnespirer, squash og karry

Onsdag: Puhhh tror det bliver hårdt at starte op igen, så vi satser på at vi lige kan klare at spise hos søde farmor der har hængt ud med de store hele dagen og så inviterer på aftensmad

Svinekød i soyasauce med nudler

Torsdag:

Hotdogs

Fredag: Disneyhygge med poderne

Fiskefilet med bådkartofler og råkost

Lørdag: Havereception i Humlebæk for de voksne, Valdemar hos farmor, de store ved venner – prøv

Sennepskoteletter med små lækre (nye) kartofler

Søndag: Vi lader op til næste uge

Kylling i tomat-flødesauce med ris og salat

Uge 30, 2015

604345_old_recipe_card.jpg

3. og sidste uge af vores fælles ferie

Mandag: En tur i hhv. legeplads og skov på sneglejagt med Valdemar og Fakse Kalkbrud for fossil-jagt med de to store – så nem aftensmad på tapetet

Imens de store og farmand er afsted tror jeg Valdemar tog mor bager Lækre havregrynsflarn måske med et drys mælkechokolade

Grille pølser  med bacon /med bacon og timian, resten af gårsdagens bulgursalat og grillede majskolber

Tirsdag: En tur i svømmeland i Ringsted med de 2 store, Valdemar og far laver nok lidt på bålpladsen og måske noget vandleg i haven

Chilideller med tomatsalsa og ris

Onsdag: En tur i BonBonLand for hele familien – vi rammer BurgerKing men lav i stedet for

Paella med nordisk islæt…..husk en god kold hvidvin til 🙂

Torsdag: De store tager i BonBonLand selv, vi forbereder mad og sway til ferieafslutning med morfar  – vi griller helt sikker noget lækkert, men jeg ved ikke helt hvad endnu men prøv for eksempel

Laks på (kugle-)grill med grønsager og sauce verde

Fredag: Besøg af en god ven til lækker grillmad

Lækre bøffer af kalv, Kartoffel- og aspargessalat, røsti og Karolines Bearnaisedip,   blomkålssalat, masser af grønt i stave, skiver og tern

Derudover pølser med pølsebrød og alt det der snask, der jo hører til.

Lørdag: Hjemmedag da regnen siler ned, minecraft, blog og spil på Ipad, måske en gåtur i rergnen

Tortillas med Chiligryde med rissalat

Søndag: Sidste feriedag for de voksne – vi lader op 🙂

Hjemmelavede burgers, bollerne bliver nok efter denne opskrift Hjemmebagte burgerboller

Uge 29, 2015

604345_old_recipe_card.jpg

Så starter vores 2. fælles ferieuge

Mandag: Victoria skal nok tanke op på venindekontoen, måske holder vi lige lidt fødselsdag for Jesper og Valdemar for nogle af  dem der ikke var med i sommerhus 🙂

Til kaffe tid: varm kakao med flødeskum, lagkage, boller og farmors lækre roulade

Til aften Filetto di maiale ripieno (Fyldt mørbrad) med  blomkålssalat, Indbagt kartoffelsalat, flutes og diverse grønsager i tern, stave og skiver

Tirsdag: Victoria sammen med Johanne, vi andre slapper bare af

Tarteletter med Kylling i asparges

Onsdag: Børnene har besøg af kammerater og vi (mest Jesper)  går i gang med projekt bålplads

Pasta Bolognese med revet ost, flutes og blandet salat

Torsdag: En tur på Næstved Hovedbibliotek og så skal vi prøve at lave lækre milkshakes med børnene

Tortillas/tacoskaller med oksekødsfyld og hurtig guacamole

Fredag: Victoria ved en veninde, Alexander og Valdemar en tur i Legeland, Jesper knokler med opsætning af hans fødselsdagsgave (Linksys LRT224) og så kommer farmor, og Faster og Co til aftensmad

Kalkunsteg i appelsinsauce med ris og salat

Lørdag: Hjemmedag, henter sten og grus til bålstedet, Valdemar leger med naboens søde knægt og alle slapper af

Rester fra ugens løb, men andre kunne jo lave Svensk pølseret med blomkål

Søndag: I biografen og se Minions , hele familien 🙂

Grille ostepølser med pølsebrød, marinerede svinekoteltetter og okse-keftedes med bulgursalat, dertil flutes og grønt i stave med cremefraiche-dip

Indbagt kartoffelsalat

10 nye kartofler, 1 lille løg, 2 spsk frisk oregano, 1 spsk frisk persille, 1 spsk frisk timian, 2 dl cremefraiche 38%, 1 tsk dijonsennep, 1-2 tsk kapers, 1 tsk salt, Peber, 1 stor rulle butterdej, 1 æg til pensling

  1. Skrub kartoflerne og kog dem til de er møre. Køl Kartoflerne af og skær dem i mindre stykker.
  2. Pil og hak løget fint.
  3. Hak oregano, timian og persille fint.
  4. Rør kartofler, krydderurter, løg, cremefraiche, sennep, kapers sammen og smag til med salt og peber.
  5. Rul butterdejen ud.
  6. Fordel kartoffelsalaten midt på den ene halvdel af dejen, pensl kanterne med sammenpisket æg. Fold fold dejen ind over fyldet. Fold kanterne sammen og tryk efter med en gaffel.
  7. Pensl hele dejens overflade med sammenpisket æg.
  8. Bag kartoffelpakken i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min, indtil den er gylden og sprød.

Servers nybagt alene til en god salat med godt, groft brød. Eller server til nystegt/nygrillet kød ligeledes med salat og brød.

Print denne post Print denne post

Valdemars fødselsdag

Så blev det Valdmars 4 års fødselsdag

Billede af Valdemars gaver

Vi stod tidligt op – for man skal jo ikke sove længe på sin fødselsdag 🙂

Der blev pakket gaver op

Billede

Der blev spist dejlig fødselsdagsmorgenmad

billede

Vi fik drukket varm kakao og spist kager og bagefter tog vi endnu en tur i legeland i Lønne – for dér havde Valdemar bare en fest i går

Til aftens stod den på Pizza – fødselarens valg

Dagen er især gået med at lege med det nye LEGOjunior – det var et hit 🙂

I seng kl ca 20.30 – faldt hurtigt i søvn, for det havde været en god dag.

Uge 28, 2015

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag: Jesper har fødselsdag Hurra Hurra Hurra, på stranden og blive blæst godt igennem og hjem og lave 80érnes hofret

Fondue

Tirsdag: En køretur eller to i sommerlandet, vi ender i Bork Havn/Bork vikingehavn

Spid på grill med kylling, pølser, ribeye, og dertil en blandet grøn salat, flutes og resten af dressingerne fra mandag

Onsdag: En tur i badeland i Lønne – for vejret ender nok i dagsregn

Pulled pork/spareribs med coleslaw og burgerboller

Torsdag: Valdemar bliver 4 år……stor dag :), tror vi skal en tur på stranden, uanset vejret, og ellers skal der nok bare leges med fødselsdagsgaver

Varm kakao, Mormors boller , muffins på dejen fra Drømmekage fra Brovst

Pizza til aftensmad – valgt af fødselsdagsbarnet egenhændigt

Fredag: Måske se et hvalskelet eller ?

Panerede rødspættefileter med nye danske kartofler og persillesauce

Lørdag: bliver nok en menu fra en restaurant i LEGOland, prøv for eksempel

Kartofler med mozzarella, basilikum og citronkalkun

Søndag: Hjemme igen efter en dejlig ferie i det jyske, vi skal vaske tøj og pakke ud så nem aftensmad bliver det jo nok

Sandwiches af  hvedebaguettes, parmaskinke, Løgismose fast ost, Løgismose sauce verde , rødbedeblade-rucola,spinat babysalat blanding og tomat og agurk

man kunne også lave:

Sandwich med skinke og tomatpesto

Fondue

Kød:Man beregner ca. 225-250 g pr person , alt afhængigt af hvor meget tilbehør der i øvrigt er.
Okse eller kalvemørbrad
Kyllingeinderfilet (kan også svøbes i bacon)
Cocktailpølser svøbt i bacon eller blot gode pølser skåret i små stykker
Hakket oksekød svøbt i bacon
Andebryst
Røget medister
Tigerrejer

Grønt:Champignon, courgetter i grove tern, ananasstykker, kartoffelkroketter, forårsløg i stykker

Bearnaisedressing: 1/2 del kold bearnaise sauce, 1/2 del cremefraiche 18 %

Barbecuedressing: 2 1/2 dl cremefraiche 18 %, 2 spsk. tomatketchup, 2 tsk. barbecuesauce,  1/2 tsk. citronsaft, salt, peber

Tilbehør i øvrigt: flutes, salat

Kød:

Skæres/forberedes i mundrette stykker, pølser, oksefars og evt kylling svøbes i bacon

Grønt:

Renses og skæres i mundrette bidder

Dressinger:

Ingredienserne til de forskellige dressinger blandes blot

Tilbehør i øvrigt:

Flutes varmes og salaten snittes/mixes, hvis man ønsker en blandet salat

Børnekarakter 5

ramen 5

Print denne post Print denne post