Chilideller: 400 g hakket kalv/flæsk, 2 dl skyllet og kogt bulgur (kogning i 10 minutter, overskydende vand sies fra), 4 finthakkede skalotteløg, 1 rød finthakket chili, 1 æggehvide, 2 spsk mælk, mel til farsen hænger sammen, salt og peber
Tomatsalsa: 250 g modne tomater, 1/2 finthakket løg, 1/2 dl sukker, 1 spsk eddike, 1/4 tsk chilipulver, 1/2 fed finthakkethvidløg, 1/2 spsk olie
Ris: 4 dl ris kogt efter anvisningen på pakken
Chilideller:
- Rør farsen sammen at alle ingredienserne nævnt ovenfor, form frikadellerne og læg dem på et stykke bagepapir.
- Steg chilidellerne i ovnen ved 200 grader i ca. 20-30 minutter, afhængig af størrelse.
Tomatsalsa:
- Skold tomaterne i 10 sekunder i en gryde med kogende vand.
- Flå tomaterne straks og fjern kernerne. (gem dette).
- Skær tomaterne i tern og blend kernerne fint (må ikke blive for tynd).
- Bland tomater og blendede kærner og tilsæt løg, sukker, eddike, chili, hvidløg og olie.
- Smag til.