Chilideller med tomatsalsa og ris

Chilideller: 400 g hakket kalv/flæsk, 2 dl skyllet og kogt bulgur (kogning i 10 minutter, overskydende vand sies fra), 4 finthakkede skalotteløg, 1 rød finthakket chili, 1 æggehvide, 2 spsk mælk, mel til farsen hænger sammen, salt og peber

Tomatsalsa: 250 g modne tomater, 1/2 finthakket løg, 1/2 dl sukker, 1 spsk eddike, 1/4 tsk chilipulver, 1/2 fed finthakkethvidløg, 1/2 spsk olie

Ris: 4 dl ris kogt efter anvisningen på pakken

Chilideller:

  1. Rør farsen sammen at alle ingredienserne nævnt ovenfor, form frikadellerne og læg dem på et stykke bagepapir.
  2. Steg chilidellerne i ovnen ved 200 grader i ca. 20-30 minutter, afhængig af størrelse.

Tomatsalsa:

  1. Skold tomaterne i 10 sekunder i en gryde med kogende vand.
  2. Flå tomaterne straks og fjern kernerne. (gem dette).
  3. Skær tomaterne i tern og blend kernerne fint (må ikke blive for tynd).
  4. Bland tomater og blendede kærner og tilsæt løg, sukker, eddike, chili, hvidløg og olie.
  5. Smag til.

Print denne post Print denne post