Mandag:
Coq au Vin med kartoffelmos
Tirsdag:
Italiensk tomatsuppe med ciabatta
Onsdag:
Bagt laks med asparges og urtecreme
Torsdag: Vi var ikke rigtig sultne – men prøv
Græske lamme-kleftiko
Fredag:
Frikadellesandwiches med grøntsagsstave
Lørdag:
Asiatisk steak-salat
Søndag: Til 70 års fødselsdag – så det bliver blot kold mad til aftens, hvis nogle er sultne – men lav for eksempel
Curry med halloumi
700 g kalvekød i strimler, Olie til stegning, 1 stort løg, 3 fed hvidløg, 2 spsk. mel, 4 spsk. tomatpuré, 1 porter øl, 3 dl kalvefond, 3-4 kviste timian + lidt til pynt, 2 laurbærblade, 500 g champignon, 2 æbler
Evt. 1 nip sukker, Salt, friskkværnet peber
Brun kalvekødet ved høj varme ad flere omgange i olie i en stor gryde, og sæt det til side.
Krydr undervejs med salt og peber.
Pil og hak løg og hvidløg.
Kom lidt ekstra olie i gryden hvis nødvendigt, og sautér begge dele ved jævn varme, til løgene er klare.
Kom kødet tilbage i gryden sammen med mel, og rør det grundigt sammen.
Tilsæt nu tomatpuré, øl, fond, timian og laurbærblade.
Bring gryden i kog, og skum af.
Skru ned for varmen, læg låg på gryden, og lad den simre stille og roligt.
Rens champignonerne, mens gryderetten simrer.
Skær champignonerne ud i mundrette bidder, og sauter dem i olie på en pande, til tager farve.
Krydr med salt og peber.
Kom dem herefter i gryden, og lad dem simre med, til kødet er mørt.
Smag til med salt og peber samt eventuelt et nip sukker.
Skær æblerne ud i både, og kassér kernehuset. Kom æblerne på den færdige ret ved servering sammen med timianblade.
Servér med kartoffelmos, ris eller godt brød og en sprød salat.
Print denne post
Mandag: Take-out. MexicoKing – prøv
Mexikansk Tortilladag
Tirsdag: Victoria bliver 18 år …….restaurant Ichiban – sushi i lange baner – men lav i stedet
Club Sandwiches
Onsdag:
Sesampaneret laks med broccoli, hollandaise og ovnkartofler
Torsdag: Spise hos farmor – hun larde
Kylling i gryde med skilt sauce
Fredag:
Ciabattaboller med skinke/kyllingebryst, sennep og cheddarost
Lørdag: Familiefødselsdag for Victoria
Tunmousse i portionsglas, grøntsagsstave med dip, saltstænger
Landgangsbrød 🙂
Citronfromage
Bedstefars skæg
Søndag: Rester af lørdagens menu – men prøv
Sennepskoteletter med små lækre (nye) kartofler
200 g blødt smør+lidt til formen, 150 g rørsukker, 1 tsk kanel, 200 g marcipan, 3 æg, 100 g mel, 4 pærer (springform ca 20 cm)
Tænd ovnen på 170 grader.
Pisk smørret luftigt med 100 g af sukkeret og kanelen.
Riv marcipanen i og rør den godt ind i smørret.
Pisk æggene i – 1 ad gangen, Sigt melet i, og vend det i dejen.
Tryk dejen ud i en smurt springform.
Skyl pærerne, halver dem, fjern kernehuset og skær dem i både.
Pres bådene ned i dejen, og drys med de sidste 50 g sukker
Bag kagen i ovnen i 30-35 minutter, til den er gylden på toppen
Kan serveres med flødeskum, cremefraiche eller cremefraiche rørt med vanille
[print-link]
Mandag:
Pitabrød med falafler, cremefraichedressing og grønt
Tirsdag:
Lasagne med blandet salat og flutes (+ en model med kyllingefars)
Onsdag:
Calzone med skinke ost, champignoner og tomat
Torsdag:
Risengrød med kanelsukker og smørklat – dertil KB juleøl og rød saft
Fredag:
Børnefavorit , garneret med en masse grønt
Lørdag:
Gnocchi med Mozzarella
Søndag: Take-out Crazy Crispy Chicken – men lav for eksempel
Kylling med blomkålssalat
2 spsk vindruekerneolie, 1½ dl majskorn, 4 dl sukker, 125 g smør, 1 spsk flagesalt, 300 g blandede nødder
Varm olien op i en tykbundet gryde, og tilsæt majskornene.
Læg låget på, pop majskornene, og sæt dem til side.
Varm sukkeret op i en stor gryde , og lad det smelte ved middel varme. Rør ikke i sukkeret, mens det smelter,, men ryst evt. gryden, så sukkeret smelter ensartet.
Når sukkeret er smeltet, og det har farve som rav, tilsættes smør og salt.
Rør forsigtigt med en træske, til karamellen har optaget smørret.
Tilsæt nødderne, og rør rundt, til de er helt dækket af karamel.
Tilsæt popcornene ad 3 omgange, og rør, indtil alle popcorn er dækket af et tyndt lag lkaramel.
Fordel popcornene på et bagepapir, pensl med lidt vindruekerne-olie, og lad den køle helt af.
Bræk popcornene fra hinanden inden servering,
Print denne post
Mandag:
Fisk med spinat og feta i panering med blomkål, hvide kartofler og persillesauce
Tirsdag:
Kylling i karry med ristaffel
Onsdag:
Hotdogs
Torsdag:
Krydret kyllingebryst med ratatouille, flutes og ovnkartofler
Fredag:
Kalkunsteg i appelsinsauce med ris og salat
Lørdag: Til fætter Aksels 8 års fødselsdag – men lav for eksempel
Pastasalat med sprød parmaskinke
Søndag:
Ovnæggekage med forårsløg og bacon
Mandag:
–
Tirsdag: Nytårsaften
Blinis med cremefraiche, rødløg, røget laks og dild
Oksemørbrad i ovn med Whiskeysauce, spelt/gulerodssalat og Rõsti
Browniebund med hindbærparfait
Kransekage og champagne
Onsdag: Rester fra Nytårsaften og lidt ekstra
Skinke med flødekartofler og dampet broccoli
Oksemørbrad i ovn med Whiskeysauce, spelt/gulerodssalat og Rõsti
Torsdag:
Skinke med flødekartofler og dampet broccoli
Fredag:
Tortelini med tomatsauce
Lørdag:
Andesteg med all the trimmings
Søndag:
Flæskestegssandwiches
Madplaner og opskrifter og chit-chat