Gryderet med kalv, champignon, timian, tomatpuré og porter

700 g kalvekød i  strimler, Olie til stegning, 1 stort løg, 3 fed hvidløg, 2 spsk. mel, 4 spsk. tomatpuré, 1 porter øl, 3 dl kalvefond, 3-4 kviste timian + lidt til pynt, 2 laurbærblade, 500 g champignon, 2 æbler
Evt. 1 nip sukker, Salt, friskkværnet peber

  1. Brun kalvekødet ved høj varme ad flere omgange i olie i en stor gryde, og sæt det til side.
  2. Krydr undervejs med salt og peber.
  3. Pil og hak løg og hvidløg.
  4. Kom lidt ekstra olie i gryden hvis nødvendigt, og sautér begge dele ved jævn varme, til løgene er klare.
  5. Kom kødet tilbage i gryden sammen med mel, og rør det grundigt sammen.
  6. Tilsæt nu tomatpuré, øl, fond, timian og laurbærblade.
  7. Bring gryden i kog, og skum af.
  8. Skru ned for varmen, læg låg på gryden, og lad den simre stille og roligt.
  9. Rens champignonerne, mens gryderetten simrer.
  10. Skær champignonerne ud i mundrette bidder, og sauter dem i olie på en pande, til tager farve.
  11. Krydr med salt og peber.
  12. Kom dem herefter i gryden, og lad dem simre med, til kødet er mørt.
  13. Smag til med salt og peber samt eventuelt et nip sukker.
  14. Skær æblerne ud i både, og kassér kernehuset. Kom æblerne på den færdige ret ved servering sammen med timianblade.
  15. Servér med kartoffelmos, ris eller godt brød og en sprød salat.
Print denne post Print denne post

 

Uge 4, 2020

Mandag:  Take-out. MexicoKing – prøv

Mexikansk Tortilladag

Tirsdag:  Victoria bliver 18 år …….restaurant Ichiban – sushi i lange baner – men lav i stedet 

Club Sandwiches

Onsdag: 

Sesampaneret laks med broccoli, hollandaise og ovnkartofler

Torsdag: Spise hos farmor – hun larde

Kylling i gryde med skilt sauce

Fredag:  

Ciabattaboller med skinke/kyllingebryst, sennep og cheddarost

Lørdag: Familiefødselsdag for Victoria 

Tunmousse i portionsglas, grøntsagsstave med dip, saltstænger

Landgangsbrød 🙂

Citronfromage

Bedstefars skæg

Søndag: Rester af lørdagens menu – men prøv

Sennepskoteletter med små lækre (nye) kartofler

 

Pæremazarin

200 g blødt smør+lidt til formen, 150 g rørsukker, 1 tsk kanel, 200 g marcipan, 3 æg, 100 g mel, 4 pærer (springform ca 20 cm)

  1. Tænd ovnen på 170 grader.
  2. Pisk smørret luftigt med 100 g af sukkeret og kanelen.
  3. Riv marcipanen i og rør den godt ind i smørret.
  4. Pisk æggene i – 1 ad gangen, Sigt melet i, og vend det i dejen.
  5. Tryk dejen ud i en smurt springform.
  6. Skyl pærerne, halver dem, fjern kernehuset og skær dem i både.
  7. Pres bådene ned i dejen, og drys med de sidste 50 g sukker
  8. Bag kagen i ovnen i 30-35 minutter, til den er gylden på toppen

Kan serveres med flødeskum, cremefraiche eller cremefraiche rørt med vanille

[print-link]

 

Uge 3, 2020

Mandag:  

Pitabrød med falafler, cremefraichedressing og grønt

Tirsdag: 

Lasagne med blandet salat og flutes (+ en model med kyllingefars)

Onsdag: 

Calzone med skinke ost, champignoner og tomat

Torsdag: 

Risengrød med kanelsukker og smørklat – dertil KB juleøl og rød saft

Fredag:  

Børnefavorit , garneret med en masse grønt

Lørdag: 

Gnocchi med Mozzarella

Søndag: Take-out Crazy Crispy Chicken – men lav for eksempel

Kylling med blomkålssalat

 

Popcorn med nøddekaramel

2 spsk vindruekerneolie, 1½ dl majskorn, 4 dl sukker, 125 g smør, 1 spsk flagesalt, 300 g blandede nødder

  1. Varm olien op i en tykbundet gryde, og tilsæt majskornene.
  2. Læg låget på, pop majskornene, og sæt dem til side.
  3. Varm sukkeret op i en stor gryde , og lad det smelte ved middel varme. Rør ikke i sukkeret, mens det smelter,, men ryst evt. gryden, så sukkeret smelter ensartet.
  4. Når sukkeret er smeltet, og det har farve som rav, tilsættes smør og salt.
  5. Rør forsigtigt med en træske, til karamellen har optaget smørret.
  6. Tilsæt nødderne, og rør rundt, til de er helt dækket af karamel.
  7. Tilsæt popcornene  ad 3 omgange, og rør, indtil alle popcorn er dækket af et tyndt lag lkaramel.
  8. Fordel popcornene på et bagepapir, pensl med lidt vindruekerne-olie, og lad den køle helt af.
  9. Bræk popcornene fra hinanden inden servering,
Print denne post Print denne post

Uge 1, 2020

Mandag:  

Tirsdag:  Nytårsaften

Blinis med cremefraiche, rødløg, røget laks og dild

Oksemørbrad i ovn med  Whiskeysauce,  spelt/gulerodssalat og Rõsti

Browniebund med hindbærparfait

Kransekage og champagne

Onsdag: Rester fra Nytårsaften og lidt ekstra

Skinke med flødekartofler og dampet broccoli

Oksemørbrad i ovn med  Whiskeysauce,  spelt/gulerodssalat og Rõsti

Torsdag: 

Skinke med flødekartofler og dampet broccoli

Fredag:  

Tortelini med tomatsauce 

Lørdag: 

Andesteg med all the trimmings

Søndag:

Flæskestegssandwiches