Popcorn med nøddekaramel

2 spsk vindruekerneolie, 1½ dl majskorn, 4 dl sukker, 125 g smør, 1 spsk flagesalt, 300 g blandede nødder

  1. Varm olien op i en tykbundet gryde, og tilsæt majskornene.
  2. Læg låget på, pop majskornene, og sæt dem til side.
  3. Varm sukkeret op i en stor gryde , og lad det smelte ved middel varme. Rør ikke i sukkeret, mens det smelter,, men ryst evt. gryden, så sukkeret smelter ensartet.
  4. Når sukkeret er smeltet, og det har farve som rav, tilsættes smør og salt.
  5. Rør forsigtigt med en træske, til karamellen har optaget smørret.
  6. Tilsæt nødderne, og rør rundt, til de er helt dækket af karamel.
  7. Tilsæt popcornene  ad 3 omgange, og rør, indtil alle popcorn er dækket af et tyndt lag lkaramel.
  8. Fordel popcornene på et bagepapir, pensl med lidt vindruekerne-olie, og lad den køle helt af.
  9. Bræk popcornene fra hinanden inden servering,
Print denne post Print denne post