Uge 40, 2013

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag:

Sandwiches med panchetta, rødkål, MirakelWhip, salat, agurkesalat

Tirsdag:

Teriyaki-wok

Onsdag:

Pitabrød med kyllingefyld

Torsdag: Farmor byder på aftensmad men andre kunne lave

Lynstegt kylling med ingefær og sesam

Fredag: Besøg af faster Ole og Onkel Helle og deres dejlige børn

Butterdejssnegle med forskellig pesto

Rødvinskogt mørbrad

og til dessert Æbletærte med Daimlåg med en god vanilleis

Lørdag: Alexander på Spejdertræf – den øvrige familie hjemme og slappe af i haven, kælderen eller måske ude og cykle en lille tur

Sennepsbøf med pestobagte kartofler

Søndag: Noget Alexandervenligt når nu han har været på tur 🙂

Han vælger  Risengrød med kanelsukker og smørklat

måske vi må finde på noget mere, så alle går mætte i seng, mindes ikke at husbonden er ovenud begejstret for risengrød til aftensmad 🙂

Uge 38, 2013

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag:

Hotdogs

Tirsdag:

Clubsandwiches og grønsagsstave

Onsdag:

Svensk pølseret

Torsdag: Stegte ål ved farfar 🙂 men lav f.eks

Conchiglioni med porrer, fløde og parmaskinke

Fredag: Til fødselsdag ved venner prøv

Chiligryde med rissalat

Lørdag: Alene til 40 års fødselsdagsfest, husbond og afkom hygger hjemme med ? andre kunne lave

Wokret med kalv, kokosmælk og karrypasta

Søndag: HAVEARBEJDE – måske legekammerater på besøg

Kylling i karry med ristaffel

Uge 37, 2013

604345_old_recipe_card.jpg

vi har en del fars der skal bruges i fryseren 🙂

Mandag: Forældremøde i 2.C – farmor kommer til mad og efterfølgende pasning af tre stk poder

Frikadeller med  Kold Kartoffelsalat

Tirsdag:

Forloren hare med halve bagte kartofler, sødt og surt

Onsdag:

Æggekage i ovn med bacon og små “sprutte”-pølser , lækkert ristet rugbrød fra Bageren og forskelligt grønt

Torsdag:

Kyllingefrikadeller med gulerodssalat og nudler

Fredag: Gode venner på besøg, de medbringer desserten og snacks til aftenhygge – vi laver

Andebryst med aspargeskartofler, appelsinsalat og -sauce

Lørdag: Fantasybogmesse, og muligvis fødselsdagsfest hos søde Onkel Ole

prøv Pasta Bolognese med revet ost og blandet salat

Søndag: måske en tur på genbrugen

Laks i folie med nye kartofler, hvidløgs-ingefærflutes og marineret squash

Appelsinsalat

fra Politikens bog “Det Gode Køkken” af Lene Juul Bruun og Anne Hjernøe

1 stor håndfuld rucola eller anden salat hvis man er til en mindre bitter smag, 3 solmodne, søde usprøjtede appelsiner, kerner fra ½-1 granatæble, 2 forårsløg, 50-75 g pinjekerner, 1 håndfuld friske mynteblade, Koldpresset jomfruolivenolie

Skyl, afdryp og spred rucolaen ud på et fad. Skræl appelsinerne og skær dem i tynde skiver, som lægges oven på rucolaen. Tryk granatæblet hårdt på ydersiden eller pres og rul det hårdt hen over et bræt, til kernerne løsner sig. Læg granatæblet i en dyb tallerken, hvor det skæres midt over, og kerner og saft rystes ud i tallerkenen. Drys kernerne over appelsinsalaten – saften kan drikkes, eller man kan bruge den i en dressing. Hak forårs-løgene fint, mens pinjekernerne ristes gyldne på en tør, varm pande. Drys forårsløg, pinjekerner og mynteblade over salaten. Dryp salaten med lidt appelsinsaft, olivenolie og evt. lidt saft fra granatæblet, Server salaten med det samme, den er klart bedst nylavet.

Print denne post Print denne post

Uge 36, 2013

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag:  Sløje drengebørn – Vi ryger nok på chinese Take-out og Pizza fra Pronto – hvis de kan spise noget som helst – men andre kunne lave

Pasta Carbonara med en blandet grøn salat

Tirsdag:

Stegte ris

Onsdag:

Skinke med aspargessauce, hvide kartofler og dampet grønt

Torsdag:

Frikadeller med blandet salat og dertil Kold Kartoffelsalat

Fredag: Forældremiddag med Alexanders klasses forældre – -prøv at lave

Steak au poivre med baconsvøbte bønner

Lørdag: Havedag – forhåbentlig

Resten af onsdagens skinke med resten af torsdagens kolde kartoffelsalat

Håber vi får tid til at smide lidt af følgende i ovnen, Glumsø æblekage og måske en Æblekage med Daimlåg, når nu aftensmaden er så utrolig overkommelig

Søndag: endnu mere havedag

Pitabrød med kylling og grønt