Lavet så godt som vi kunne ud fra Adam og James Prices anvisninger i Programmet fra DR2 “Spise med Price – Some like it hot”
De beskriver også forløbet på DR´s hjemmeside. og her er hvad vi gjorde i køkkenet:
4 flotte entrecote ( vi valgte dog RibEye), masser af hel sort peber, salt, 1 dl cognac, 2 dl kraftig kalvefond,1 spsk dijonsennep, Ca. 2 dl fløde, evt. creme double (kunne ikke finde creme double, så vi valgte fløde) evt. kulør, hvis ikke saucens farve er så indbydende 🙂
- Bøfferne pudses smukt af og krydres med salt.
- Hele peberkorn knuses halvgroft i en morter og bøfferne vendes i peberet, hvorefter de steges i smør iblandet lidt olie.
- Efter et par minutter på hver side hældes cognac på og der flamberes.
- Tag bøfferne af og hold dem varme.
- Panden koges af med den gode kraftige kalvebouillon, og skal det blive rigtig godt, bør den være hjemmekogt.
- Tilsæt fløden og lad den koge lidt ind.
- Smag til med dijonsennep.
- Kom bøfferne tilbage på panden og varm dem igennem.
Kan f.eks serveres med kartofler der er smukt turnerede, blancherede i letsaltet vand og stegt gyldne i smør. Pommes frites er også godt. Og naturligvis en skål salat. (hvor vi erstattede salaten med små bundter, ca. 5 stk., haricot verts omviklet med bacon, og stegt i ovnen til baconen er sprød og lækker)