Forældresamtale i skolen

I mandags var vi til skolesamtale med Victorias dansklærer og børnehaveklasselærer….og det gik jo over al forventning med min store pige. Hun følger godt med i Dansk og matematik og kan nu genkende alle bogstaverne i alfabetet og kan næsten huske at skrive dem alle, hvis hun bliver bedt om at skrive dem i en rækkefølge der ikke følger alfabetsangen. De havde også haft en hukommelses- /tegnetest, og den klarede hun også rigtig fint. Kirsebærret på toppen af kagen var at min dejlige Victoria er en rigtig god kammerat, der fungerer rigtig godt i samspillet i klassen…kan en mor ønske sig mere end sådanne en fantastisk social bevidst pige…..nej vel 🙂

Så åbner kolonihaven officielt

Lørdag den 4/4 åbner kolonihaveforeningen officielt (også for vandet).Så kl. 10 mødes de, der kan og har lyst til brunch oppe ved fælleshuset…..det glæder vi os til at deltage i. Der er tilmed en ok vejrudsigt for weekenden, så det tegner til en god start på sæsonen.

Nu skulle der gerne dukke en masse posts op i denne kategori, da vi kommer derud mindst en gang om ugen fra nu af og derfor også får lavet lidt derude, som der jo så kan tages billeder af og skrives lidt om.

Mac, hvor er det godt “du” er tilbage

Nu er der så gået omkring en måned siden min lille Macbook kom hjem igen…..ihhh hvor er det dejligt, jeg er så småt ved at vænne mig til at bruge den igen.

IMG_6303 (Large)

jeg var jo blevet lidt PC-skadet gennem de sidste 8 mdr.. Det tager jo lidt længere tid alting, når man har vænnet sig til mandens stationære, med de 2 kæmpestore skærme, hvor overblikket jo selvfølgelig er noget bedre. Men til gengæld er det fedt igen at kunne hænge ud i sofaen, i toget og slænge sig på sengen og så stadig være online……Det er i realiteten ret tidsrøvende, man sig ikke til min kære husbond, at jeg har erfaret dette. Så forventer han nok mere forståelse, end jeg kan honorere, når jeg ind i mellem mener, at han skal lave noget andet (end at sidde og hænge ved sin PC).

Nu skal jeg bare i gang med at bruge iPhoto og iMovie igen…….og så kan jeg vist få Picasa til Mac nu, så mon ikke jeg skal have det installeret ved lejlighed…..nej det skal jeg så ikke lige nu…

Google lap

…..beta-versionen stinker, den glemmer ligesom indekseringen, således at hver gang jeg åbner programmet, indekserer det på ny. Det tager alligevel lidt tid at gøre det med 24.000 billeder. De arbejder vist på problemet, så der er håb forude.

Uge 14, 2009

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag:

Frikadeller med resten af søndagens kolde kartoffelsalat

Tirsdag:

Wokret med kalv, kokosmælk og karrypasta

Onsdag: gymnastik, tandlæge, teori….travl dag….derfor:

Kold mad (lun leverpostej med bacon, æg og rejer, ristet torskerogn)

Torsdag:

Legeret aspargessuppe med hverdagsboller

Fredag:

Pastasalat med sprød parmaskinke og resten af hverdagsbollerne

Lørdag: Gæster efter Victorias gymnastikopvisning

Kalkunsteg i appelsinsauce med hasselback-kartofler og blandet salat

Søndag:

Kylling i tomat-flødesauce med pasta

Wokret med kalv, kokosmælk og karrypasta

Wokret: 600 g kalveyderlår i tynde strimler, 2 tsk. karrypasta, 12-15 forårsløg, 1 lille bakke slikærter, 1 stor eller 2 små dåser kokosmælk, 2 chilipebre, 1 spsk fishsauce, 1 bakke bønnespirer, frisk koriander efter smag, jordnødde- eller anden olie til stegning

Ris: 1 dl ris pr. person, koges efter anvisningen på pakken

Wokret:

  1. Skyl alle grønsager, snit forårsløgene og skær chillierne i tynde strimler efter at have skrabet kernene ud.
  2. Opvarm olien til ganske høj temperatur, kom kødstrimlerne i og rist dem i ca. 1 minut.
  3. Rør karrypasta deri og tag derefter det hele op.
  4. Tilsæt forårsløg, slikærter og chilien og lad det riste i nogle sekunder.
  5. Hæld nu kokosmælken ved og lad det simre i 5 minutter, hvorefter fish-saucen kan tilsættes.
  6. Kom kødet tilbage i retten og tilsæt også koriander og bønnespirer.
  7. Vend rundt og server.

Print denne post Print denne post

Pastasalat med sprød parmaskinke

Pastasalat: 300 g broccolibuketter, 4 små gulerødder,i tynde stave, 160 g tørret fuldkornspasta, 6 soltørrede tomater, 1-2 tsk revet citronskal citron, 1-2 fed hvidløg, salt og peber

Parmaskinke: 8 skiver parmaskinke

Pastasalat:

  1. Ordn grønsagerne.
  2. Kog pastaen, og i de sidste 5 minutter af kogetiden koges broccoli og gulerodsstave med.
  3. Afdryp pasta og grøntsager i en si.
  4. Smag til med soltørrede tomater i strimler, 1-2 tsk groftrevet citronskal, finthakket hvidløg, salt og peber.

Parmaskinke:

  1. Læg parmaskinken på en varm pande og steg den sprød eller læg den på bagepapir på en bageplade og sæt den i ovnen ved 225 grader, til den er sprød.

Anret og server med ex 500 g  AMO´s Grove ciabatta flutes (brødblanding).

Print denne post Print denne post

Kalkunsteg i appelsinsauce

Kød/sauce: 1 fersk kalkunbryst på ca. 1 kg, salt og friskkværnet peber, 1 1/2 oliemargarine til stegning, 4 dl hønsebouillon, 2½ dl madlavningsfløde 8%, 1 tsk. honning, 2 spsk. sojasauce, 2 tsk. fintreven ingefær, 1 dl appelsinjuice, ca. 2 spsk. Maizena

Tilbehør: 320 g brune ris kogt efter anvisningen på posenBrune eller Hasselbackkartofler. og desuden 800 g blandet salat (ex: appelsin, 3 slags salatblade revet i mellemstore stykker, revne gulerødder , peberfrugt i strimler eller ristede pinjekerner, agurk i små tern.)

Kød:

  1. Gnid kalkunkødet med salt og peber, og brun det i ca. 5 minutter på alle sider i oliemargarinen, gerne i en jern-gryde eller på en slip let-pande.

Sauce:

  1. Til kødet i gryden tilsættes bouillon, fløde, honning, sojasauce, ingefær og juice, og det skal så simre ved meget svag varme og under låg i 15 minutter.
  2. Vend kødet, og kog det i yderligere 15 minutter.
  3. Tag kalkunkødet op, pak det i folie, og lad det hvile, mens saucen færdiggøres.
  4. Kog saucen ind i ca. 10 minutter. Jævn den med Maizena rørt ud i lidt koldt vand, til saucen får en passende konsistens.
  5. Den saft, der løber fra kødet, mens det hviler, hældes også i saucen.

Skær kødet i tynde skiver og server med ris/kartoflerne og en skål blandet salat

Print denne post Print denne post

Kylling i tomat-flødesauce

Kylling: 1 kg parteret kylling, salt og peber

Sauce: 1 spsk olie, 1 hakket løg, 6 soltørrede tomater i små stykker, 1 ds. hakkede tomater naturel, 1 dl fløde, salt og peber

Ris/pasta: koges efter anvisningen på pakken

Kylling:

  1. Læg kyllingestykkerne i en bradepande, drys med salt og peber og stil dem i ovnen ved 200° , i ca 40 minutter, til de er gennemstegte.

Sauce:

  1. Damp løg og soltørrede tomater i olien.
  2. Tilsæt hakkede tomater og kog suppen op.
  3. Hæld fløden deri og smag til med salt og peber (og evt lidt sukker, hvis tomaterne er for sure).

Når kyllingen er færdig, lægges stykkerne over på et varmt fad. hæld fedtet fra bradepanden og kog derefter panden af med ganske lidt vand. Tilsæt afkoget til saucen og hæld derefter saucen hen over kyllingestykkerne, så er retten klart til at blive serveret sammen med pasta og en blandet grøn salat.

Print denne post Print denne post