Kategoriarkiv: Bil

Erstatter min cykel!

Sommerferien 2013

Så er det blevet tid til at finde ud af hvad familien skal lave i sommerferien ???????

Morfar har spurgt, om vi kunne tænke os at vende snuden sydpå og holde en uge sammen 🙂

Det synes vi er en god ide….så nu går den vilde jagt efter en egentlig destination med noget for alle aldre , vi spænder jo fra 2 til 63, og når destinationen er fundet så må vi håbe, at der også er en ledig ferielejlighed…..

vi er i Kør-selv mode og kigger pt på noget via

www.friferie.dk

www.danskbilferie.dk

www.vacanceselect.dk

Jeg kigger især på Nordfrankrig, Sydtyskland, Østrig, Norditalien

Satser på at tage en overnatning undervejs og så køre max 6 timer hver dag eller sådanne noget

Børnene glæder sig for vildt til at skulle LANGT væk fra Danmark, nu hvor vi endelig har en ny bil, så vi tør at køre over grænsen 🙂

De fik jo de dejlige Nexus7 i julegave, så der skal nok lægges lidt film på til turen, og så må vi nok også få købt nogle beslag så deres tablets kan sidde ordentligt på nakkestøtterne.

Rusten er min fjende !!!!

Ja så syntes vi lige, at vi ville være i god tid med syn og evt. rustarbejde på den gamle og slidte Kangoo, så der skulle være styr på det inden den lille ny ankommer……

Bange anelser omkring tilstanden af bilens bund blev desværre bekræftet af værste skuffe, så nu har vi fluks købt en anden bil.

Billede følger

Smuk er den jo ikke, men den var billig, pæn i lakken, rustbehandlet og ikke mindst nysynet 🙂 så den formodes at kunne køre 2 år, i hvert tilfælde sikkerhedsmæssigt. Der er selvfølgelig lidt småting, der skal fixes: et par drivaksler skal skiftes, radioen sakl flyttes fra den gamle bil, da den der sidder i er med kode på….og koden fulgte ikke helt med i købet. Batteriet skal skiftes, styrekuglerne og luftfilteret samt tændrør er til udskiftning og det lange lys er lidt uvilligt i sin funktion, det kræver skift af en blinklysarm…. desuden skifter vi måske sæderne fra den gamle over i den nye, for de er væsentligt pænere, ligeledes går det nok med viskere, og ikke mindst en eftermontering af tågelygterne, for de fulgte desværre ikke helt med til den fine pris. Det meste af ovenstående er allerede klaret af husbonden og vores gode ven Casper. Resten bliver nok klaret inden fødslen.

Jeg håber virkelig at det er sidste gang jeg skal købe så gammel en bil…..det er sgu´en blandet fornøjelse at købe bil på en tilnærmelsesvis bilkirkegård i Ballerup, hvor man skal forhandle med en mand, der ikke kan finde stelnummeret !!!!! vi fandt det dog, nok meget godt at der er sådanne et på bilen !!!!!”

Legoland….og jeg kørte selv derover….

Nu ryger der nogle km på erfaringskontoen….i onsdags, tog vi så til Legoland i Billund, det var en forholdsvis lang tur, vi kørte bare efter GPSéns anvisninger (ind ad nogle meget små veje, det må have været fordi der var kø elle sådanne noget) og så det gik faktisk helt ok. Der var dog adskillige “Hvornår er vi der?” men de er vist svære at undgå !! med så små børn i bilen. Vi tog hjemmefra kl ca. 9 og var derovre kl 11.15, fik en af de sidste parkeringspladser og så startede en god dag ellers…vi fik prøvet og set en del, bla. følgende:

Legoland 2009

Legoland 2009

Legoland 2009

Legoland 2009

Legoland 2009

Men der er 1000 ting at se og prøve og vi nåede jo ikke tilnærmelsesvis det hele…så vi skal afsted igen til næste år på en dejlig solskinsdag, og så skal vi også bade lidt i sørøverlandet.

Sommerferieture…i egen bil…nyt og dejligt

Sommerferien er for alvor begyndt, nu hvor min bedre halvdel også har fået ferie. I søndags tog vi simpelthen bare en tur i bilen uden at vide hvor vi skulle hen…og vi endte med at besøge min gamle folkeskole, vi gik bare rundt i området og hyggede os. Vi havde faktisk ikke fået kameraet med, så derfor er der ingen billeder. Men vi havde kameraet med dagen efter, da turen gik til Klinten

Geo Centeret Møns klint

I går tog vi nemlig til Geocenter Møns Klint, og det var en rigtig god tur, vi fik armbånd på allesammen og så var vi klar til en på opleveren.

Geo Centeret Møns klint

Alexander havde nærlæst deres brochure mange gange og glædede sig vildt til at se 3Dfilm med sømonstre og “dinoer”. Der var mange imponerende (modeller af) fossiler og forholdsvis realistiske sømonstre

Geo Centeret Møns klint

Geo Centeret Møns klint

Udstillingen var fuld af spændende og forklarende opstillinger, men til en 5- og 7-årig var det i længden lige langhåret nok, så vi nøjedes med at tulle rundt til det, som børnene fandt sjov, og det var legepladsen både inde og ude

Geo Centeret Møns klint

Geo Centeret Møns klint

Geo Centeret Møns klint

3Dfilmen, vandplaskeri omkring det at lave klinteskred se på vand/ildsøjlen

Geo Centeret Møns klint

og ikke mindst at kreere sit eget stenmonster med en limpistol

…Jeg tror måske, at vi voksne vil lave en ren voksentur, hvor man med god samvittighed  kan fordybe sig lidt mere i udstillingen….

Geo Centeret Møns klint

Lidt mere kørsel, nu hvor man har muligheden !!

Hold da ferie, hvor er det svært for mig at vænne mig til at jeg bare kan køre et eller andet sted hen, lige når det passer mig. Det er godt nok anderledes end at hænge i en klokkesteng for at nå tog og bus!

I starten af min ferie er det ikke helt blevet til så meget kørsel, bl.a. pga. fødselsdagsfest for min mand og der er mange andre “gode” undskyldninger”  men dem skal jeg spare jer for  🙂 Nu skal skeen i den anden hånd og l vi skal ud og køre nogle længere ture, så i dag bliver der lagt et lidt strammere program for resten af ugen, så der kan komme nogle km på erfaringskontoen. Idéerne er pt. noget med flere strandture, kolonihavebesøg, ture til byggemarkeder, skovturs-tur til en naturlegeplads og måske lige BonBonLand. Andre forslag modtages gerne !

TOMTOM….hvad er det ?

Der var nogen der havde glemt en pose under passagersædet i min “nye” bil. I posen lå en lile kasse ,hvor der står TOMTOM 930 udenpå. Det var “Tillykke-med-kørekortet-“gaven fra min søde husbond og børn. De (nok mest husbonden) havde været inde og lægge et fint startbillede på, af mig der prøvekører Renaultén.

Som sagt er den allerede sat op med en masse ….såsom nærmeste tankstation, Netto  hoteller og alt muligt andet. Man har jo virkelig en dejlig mand, når han allerede, inden sådanne  en teknisk gave bliver bortgivet  havde sat den op med alt muligt og meget nødvendigt gejl, som jeg aldrig selv ville få gjort,.Det er min lunte  lidt for kort til …. og derudover matcher mit manglende talent indenfor nye tekniske anordninger sjældent det som en fuld betjening af apparatet egentlig kræver :)……

Og som en ekstra unødvendig ting er det nu lavet sådan at den bil der kører på er et billede af min bil i helt rigtig farve og det hele. TOPNICE.

Tillykke med fødselsdagen Jesper og tak for gaven!

Renault Kangoo 1.4 RT

Jeg har efterhånden været Sjælland rundt og set på rigtig mange tvivlsomme rustne Fords, Fiat’s og Opel’r. Alle sammen helt igennem fanstatiske på papir, men noget falmede og utroværdige i det virkelige liv.

MEN så var den der, eller det troede jeg. Min egen lille Ford Ka. Helt igennem upraktisk og umulig lille. Jeg havde endda fået overtalt Jesper med argumentet, “vi sætter vi blot anhængertræk på”, men nej ! Det kan man ikke på en Ka, man må kun køre med cykler. Dybt godnat!

Nu er jeg så nået dertil, at jeg bare VIL ha’ en bil, og da jeg har kortet og det er min første..og en masse andet, så må det være rigmelig at jeg bestemmer mest! Så jeg har bestemt os for at vi vil have en Renault Kangoo 1.4 og allerhelst i morgen.

Så Jesper. Du har INTET, der er mere vigtigt i morgen end at skaffe mig ovenstående. Bemærk iøvrigt, at der er en tredie trepunktssele på bagsædet. Du går en hård tid i møde min ven.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Jp4e2bHZIpA

Nu kan jeg føre et motoriseret køretøj helt lovligt….på offentlig vej…

Men det var godt nok en drøj omgang med den køreprøve, aldrig har jeg været så dårlig af nervøsitet . Lad os bare sige at parasympaticus var yderst allert 🙂 Det er mig en gåde at sidste uges ellers veloverståede køretimer  (selv i København) kan være så forskellige fra selve køreprøven. Men jeg bestod trods den megen nervøsitet, og jeg besvimede ikke engang ( det har jeg vist nok gjort til en Fysik A mundtlig eksamen) og præsterede heller ingen opkastninger i selskab med den ellers meget behagelig motorsagkyndige 🙂 Det kan overhovedet ikke beskrives, hvor dejligt det føltes at få det lille stykke papir i hånden.

Midlertidigt kørekort

Det var rigtig, rigtig dejligt, og efter at jeg havde sundet mig og fået tudet af (af lettelse)  tog vi på “Wok &Chopsticks”, som er en superlækker kinesisk restaurant her i Næstved. Min kære husbond havde ladet et ord falde om lejligheden, så der var både flag på bordet og en fin chokoladetegning med “lys”i.

Tilykke med kortet

…og da vi kom hjem derfra, Disneysjov var overstået og børnene sov sødt i deres senge, gik jagten ind på en  prisvenlig motoriseret køretøj. Min umiddelbare tanke er at jeg helst vil eje den bil jeg nu engang vil komme til at ridse 🙂 Der skal jo også køres noget ancienitet ind så jeg hurtigst muligt kan blive elitebilist.