Æbletrifli i glas

5 æbler, ½ dl vand, 50 g sukker, 2 spsk citronsaft, 40 g usaltede pistacienødder uden skal. 40 g mel, 50 g smør, 25 g sukker, 2 dl fløde

  1. Skræl æblerne, og skær dem i en gryde med ½ dl vand i ca 15 minutter, til de er møre.
  2. Tilsæt sukker, og smag til med citronsaft.
  3. Lad det simre i yderligere 5 minutter, og lad det køle af.
  4. Tænd ovnen på 180 grader.
  5. Blend pistacienødder med smør og sukker  i en foodprocessor til en crumble.
  6. Smuldr crumblen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen i ca 15 minutter, til den er gylden.
  7. Pisk fløden til flødeskum,
  8. Anret æblekompotten i glas , og top med bagt crumble og flødeskum.
Print denne post Print denne post

Crumble med karamelliserede pærer

Crumble: 100 g mel, 100 g brun farin, 50 g grovvalsede havregryn, ½ tsk salt, 100 g koldt smør, 75 g valnødder, 100 g mørk chokolade

Karamelliserede pærer: 8 pærer, 25 g smør til stegning, 20 g sukker

Til servering: 6 dl god vanilleis

Karamelliserede pærer:

  1. Skræl pærerne, fjern kernehusene og skær pærerne i kvarte på langs.
  2. Smelt smørret på en pande.
  3. Tilsæt sukker, og rør rundt i 1-2 minutter, til sukkeret er smeltet sammen med smørret.
  4. Læg pærestykkerne på panden i et lag, og vend dem forsigtigt rundt i smørblandingen.
  5. Lad dem småstege i 5.10 minutter, til de er næsten møre og let karamelliserede.
  6. Hæld pærer og resten af smørblandingen i et stort ovnfast fad eller i portionsforme, der kan gå i ovnen.

Crumble:

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Bland mel, farin, havregryn og salt i en skål, og smuldr smørret i melblandingen til en grov crumble.
  3. Hak valnødder og chokolade groft, og rør det i crumbledejen.
  4. Fordel crumbledejen oven på pærerne, og bag kagen i ovnen i 20-25 minutter, indtil den er gylden og sprød på toppen.
  5. Server med en kugle vanilleis til.
Print denne post Print denne post

Uge 9, 2020

Mandag:  

Tikka Chicken Masala med ris, naan og raita

Tirsdag: 

Andebryster med Broccolisalat og Små bagte kartofler med urter

Onsdag: 

Hverdags-stjerneskud

Torsdag: alene med  alle 3 børn…. det blev Restauant Den Gyldne Måge – men lav 

Sandwich med skinke og tomatpesto

Fredag: Alle børnene er ude……

Take-out Pizza og øl  . lav selv  Hjemmelavet pizza med løg og artiskok

Lørdag: Til 40 års fødselsdag så vi skal spise lækker mad, lav for eksempel

Sprøde tortillasandwich med laks

Søndag: I Kbh til rejsemesse og frokost på Stacy´s Diner i Køge . Det bliver nem aftensmad

Andre kan lave Oksefrikadeller med lækker bulgursalat

Sweet potato-fries med chilimayonnaise

Fries: 800 g søde kartofler, 2 spsk majsstivelse, 2 tsk røget paprika, 3 spsk solsikkeolie, salt og friskkværnet peber

Chilimayonnaise: 1 dl god  eller hjemmelavet mayonnaise, 3 spsk srirachasauce, 1 usprøjtet ciron

pynt : bredbladet persille.

Fries:

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Skræl de søde kartofler, og skær dem i stave, vend først stavene med majsstivelse, røget paprika, salt og peber, og derefter med olien.
  3. Fordel stavene på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 35 minutter, til de er sprøde og har taget farve.

Chilimayonnaise:

  1. Rør mayonnaisen med sriracha, og smag til med citronsaft og skal.

Server fries varme med mayoén og et drys af bredbladet persille

Print denne post Print denne post

Sød kartoffelcurry med kikærter

2 løg, 1 frisk grøn chili, 3 fed hvidløg, 3 cm revet frisk ingefær, 500 g søde kartofler, olivenolie til stegning, 2 spsk garam masala-pasta, 1 ds flåede hakkede omater, 1 ds kokosmælk, 1 ds kikærter, salt og friskkværnet peber, edike

Tilbehør: 2 dl yoghurt naturel 3,5%, 2 spsk finthakket frisk mynte, 2 spsk finthakket frisk koriander, 2 Naanbrød

  1. Pil løgene, og skær dem i grove ringe.
  2. Rens chili, og skær den i tynde ringe
  3. pil hvidløg og rive det sammen med ingefær
  4. skrub eller skræl de søde kartofler og skær dem i grove stykker
  5. Svits løgene i en smule olie, tilsæ chili, hvidløg og ingefær, og steg det sammen i ca. 2 minutter.
  6. Rør garam masala-pasta i, og steg til det begynder at afgive duft.
  7. Tilsæt søde kartofler og flåede tomater, og lad det simre  i 10 minutter.
  8. Hæld kokosmælk og drænede kikærter i, og lad det simre i yderligere 10 minutter
  9. Smag til med salt , friskkværnet peber og en smule eddike

Til servering: Rør yoghurt med finthakket mynte og koriander. Krydr med salt og peber, og server til curryen sammen med de lunede Naanbrød

Print denne post Print denne post