Crumble med karamelliserede pærer

Crumble: 100 g mel, 100 g brun farin, 50 g grovvalsede havregryn, ½ tsk salt, 100 g koldt smør, 75 g valnødder, 100 g mørk chokolade

Karamelliserede pærer: 8 pærer, 25 g smør til stegning, 20 g sukker

Til servering: 6 dl god vanilleis

Karamelliserede pærer:

  1. Skræl pærerne, fjern kernehusene og skær pærerne i kvarte på langs.
  2. Smelt smørret på en pande.
  3. Tilsæt sukker, og rør rundt i 1-2 minutter, til sukkeret er smeltet sammen med smørret.
  4. Læg pærestykkerne på panden i et lag, og vend dem forsigtigt rundt i smørblandingen.
  5. Lad dem småstege i 5.10 minutter, til de er næsten møre og let karamelliserede.
  6. Hæld pærer og resten af smørblandingen i et stort ovnfast fad eller i portionsforme, der kan gå i ovnen.

Crumble:

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Bland mel, farin, havregryn og salt i en skål, og smuldr smørret i melblandingen til en grov crumble.
  3. Hak valnødder og chokolade groft, og rør det i crumbledejen.
  4. Fordel crumbledejen oven på pærerne, og bag kagen i ovnen i 20-25 minutter, indtil den er gylden og sprød på toppen.
  5. Server med en kugle vanilleis til.
Print denne post Print denne post