Solbær-yoghurt is

Opskriften er lavet af © River Cottage

1/2 l solbær, 125-250 g sukker (gerne rørsukker), 750 ml sødmælksyoghurt naturel, flormelis til at eftersøde med

  1. Hæld solbær i en gryde og dæk tilnærmelsesvis bærerne med vand.
  2. Tilsæt 125 g sukker, bland godt og bring dernæst blandingen i kog under omrøring til sukkeret er opløst.
  3. Kog ved middel varme i ca 10 minutter til bærene er bristet.
  4. Smag på blandingen og tilsæt mere sukker efter smag.
  5. Blandingen skal være lidt ofr sød, da den vil smage mindre sød i frossen tilstand.
  6. Blend blandingen og lad den herefter passere en si for at fjerne kerner og skind.
  7. Afkøl blandingen til køleskabstemperatur og bland med yoghurt naturel.
  8. Tjek igen sødmen, og juster med flormelis om nødvendigt.
  9. Hæld nu ismassen i små forme på ca 1 dl eller ispindeforme og frys i mindst 4 timer, til massen er gennemfrossen.

Print denne post Print denne post

Citronstegte skinkesnitzler med blomkålssalsa

Schnitzler: 4 skinkeschnitzler af inderlår, 1 cm tykke, a ca. 125 g, 2 spsk olie, 
salt og peber
, 1 citron

Blomkålssalsa: 
1/2 agurk, 4 tomater,
 1lille blomkål, 1 frisk chili
,  2 spsk olivenolie, 2 spsk citronsaft

Tilbehør i øvrigt: 3 dl løse ris kogt efter anvisningen på pakken ,
1/2 bundt purløg


Blomkålssalsa:

  1. Skær agurk og tomat i små tern og blomkål i små buketter. Rens chilien og hak den fint.
  2. Bland agurk, tomat, blomkål, chili, olivenolie og 2 spsk citronsaft sammen. Smag til med salt.

Schnitzler:

  1. Skær 4 både af citronen.
  2. Dup skinkeschnitzlerne tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
  3. Varm olien og steg citronbådene ca. 1 minut på hver side.
  4. Tag citronbådene af og brun hurtigt schnitzlerne ved kraftig varme.
  5. Skru ned til middelvarme og steg færdig (1½-2 minutter på hver side), til de er netop gennemstegte.

Tilbehør i øvrigt: Smag nykogte ris til med fintklippet purløg, de sidste spsk citronsaft, salt og peber.

[Print_link]

River Cottage

Jeg er blevet fuldstændigt “blown away” af Hugh Fernsley Wittingstaal og hans River Cottage programmer. jeg kan bare se det ene program efter det andet, og det er så inspirerende, jeg må have gang i urtehave og drivhus….bare så ærgerligt at jeg har så forbandet lidt tid……..og  vi skal da også have hønsehold og kaniner i baghaven…..måske heller ikke lige et projekt der kommer op og stå i 2011

Vi bager somme tider hans Sodabrød a´la River Cottage, det er bedst helt nybagt og så med smør og jordbærsyltetøj.

Min drøm er at komme på et bagekursus på River Cottage HQ som f.eks.

http://www.rivercottage.net/shop/product/bread_at_rivercottage/

men da skal Valdemar nok lige være lidt større 🙂

Sodabrød a´la River Cottage

500 g mel, 2 tsk bagepulver, 1/2 tsk fint salt, 400 ml kærnemælk

  1. Afmål de tørre ingredienser og bland dem godt.
  2. Lav en fordybning i melblandingen og tilsæt så kærnemælken.
  3. Saml hurtigt dejen, den skal ikke æltes, og bemærk, dejen skal se lidt ufærdig og smuldret ud.
  4. Form dejen til 1 kugle og bag ved 200 grader i 40-45 minutter.
  5. Afkøl brødet på en bagerist og nyd det derefter med smør og jordbærmarmelade.

Print denne post Print denne post

Skolestart 2011

Så er sommerferien forbi og skolen igen begyndt, Victoria i 3. klasse og Alexander får lige et år mere i børnehaveklassen….han skal lige have tæmmet rumpetten lidt, han har ellers så småt knækket læsekoden, så vi må nok en del på biblioteket for at holde ham igang 🙂

billede alexander

billede victoria