Solbær-yoghurt is

Opskriften er lavet af © River Cottage

1/2 l solbær, 125-250 g sukker (gerne rørsukker), 750 ml sødmælksyoghurt naturel, flormelis til at eftersøde med

  1. Hæld solbær i en gryde og dæk tilnærmelsesvis bærerne med vand.
  2. Tilsæt 125 g sukker, bland godt og bring dernæst blandingen i kog under omrøring til sukkeret er opløst.
  3. Kog ved middel varme i ca 10 minutter til bærene er bristet.
  4. Smag på blandingen og tilsæt mere sukker efter smag.
  5. Blandingen skal være lidt ofr sød, da den vil smage mindre sød i frossen tilstand.
  6. Blend blandingen og lad den herefter passere en si for at fjerne kerner og skind.
  7. Afkøl blandingen til køleskabstemperatur og bland med yoghurt naturel.
  8. Tjek igen sødmen, og juster med flormelis om nødvendigt.
  9. Hæld nu ismassen i små forme på ca 1 dl eller ispindeforme og frys i mindst 4 timer, til massen er gennemfrossen.

Print denne post Print denne post