Opskriften er lavet af © River Cottage
1/2 l solbær, 125-250 g sukker (gerne rørsukker), 750 ml sødmælksyoghurt naturel, flormelis til at eftersøde med
- Hæld solbær i en gryde og dæk tilnærmelsesvis bærerne med vand.
- Tilsæt 125 g sukker, bland godt og bring dernæst blandingen i kog under omrøring til sukkeret er opløst.
- Kog ved middel varme i ca 10 minutter til bærene er bristet.
- Smag på blandingen og tilsæt mere sukker efter smag.
- Blandingen skal være lidt ofr sød, da den vil smage mindre sød i frossen tilstand.
- Blend blandingen og lad den herefter passere en si for at fjerne kerner og skind.
- Afkøl blandingen til køleskabstemperatur og bland med yoghurt naturel.
- Tjek igen sødmen, og juster med flormelis om nødvendigt.
- Hæld nu ismassen i små forme på ca 1 dl eller ispindeforme og frys i mindst 4 timer, til massen er gennemfrossen.