Uge 14, 2020

Mandag:  

Ovn s Stegt kylling i stegepose med agurkesalat, kartofler, sauce

Tirsdag: Take away – Pizza fra Pronto

Onsdag: 

Børnefavorit , garneret med en masse grønt

Torsdag: 

Risengrød med kanelsukker og smørklat

Fredag:   

Chili con Carne med revet kylling og bønner

Lørdag: 

Falaffelburgers og kartoffelwedges med aioli

Søndag: Take Away fra Ekspress Pizza

Uge 12, 2020

Corona/Covid-19 er over os og det kan udfordre madplanen noget. Vi har besluttet, 1-2 gange ugentligt, at støtte nogle af vores gode catere lokalt, som med denne pandemi er truet på deres eksistensgrundlag. Så der er takeout på menuen de næste mange uger, til vi igen kan færdes og mødes frit <3

Mandag:  

Pizza og durumruller fra Ekspress Pizza i Næstved

lav f.eks. selv  Frittata med laks

Tirsdag: 

Butterchicken  med Naan, ris, raita og salat

Onsdag: 

Meatball subs (opskrift følger

Torsdag: 

Stegte risnudler med tigerrejer

Fredag:   

Byg selv burger fra Hr og Fru Kok

prøv selv at lave Kalkunpande med ristaffel

Lørdag: 

Calzone med skinke ost, champignoner og tomat

Søndag:

Pastasalat med karrydressing, bacon og peberfrugt/agurk

Sirupskage med peanut-karamel-crunch

100 g gylden sirup, 125 g smør, 175 g brun farin, 2 æg, 100 g mel, 1 spsk stødt ingefær, (1 firkantet bageform på 20×20 cm)

Peanut-karamel-crunch: 150 g sukker, 150 g smør, ½ dl fløde, 1 spsk honning, 3 spsk mel, 250 g saltede peanuts

  1. Tænd ovnen på 180 grader,
  2. Blend sirup, smør og farin i en foodprocessor.
  3. Tilsæt æggene – 1 ad gangen, og blend godt  imellem hver.
  4. Sigt mel og stødt ingefær i dejen og blend en sidste gang.
  5. Beklæd bageformen med bagepapir, og fordel dejen i formen.
  6. Bag sirupskagen i ca 20 minutter.

Peanut-karamel-crunch:

  1. Bland sukker, smør, fløde, honning og mel i en gryde. og bring blandingen i kog under omrøring.
  2. Kog karamellen i ca 5 minutter.
  3. Tag gryden af varmen, vend de saltede peanuts i karamellen.
  4. Tag kagen ud af ovnen, og fordel karamellen over kagen.
  5. Bag kagen i ovnen i yderligere 10 minutter.
  6. Lad kagen afkøle, og skær den ud i 16 firkanter.
Print denne post Print denne post

Chili con carne med kylling

500 g kyllingefilet, 2 spsk olie, 2 rødløg, 2 fed hvidløg, 1 rød peber, 1 squash, 1 spsk konc. tomatpuré ,  tsk stødt spidskommen, 1 tsk oregano, 1-2 tsk røget paprika, 1 tsk stødt kanel, 15 g mørk chokolade min 85 %, 2 ds hakkede tomater, 2 spsk syltede jalapenos, 1 tsk brun farin, 350 g kidneybønner fra dåse,

Tilbehør : 1-2 avocado i tern eller lavet til guacamole, 2-3 dl creme fraiche, salsa og tortillachips, ris, hakket frisk rød chili og/eller quesadilas

  1. Porcher kyllingefileterne i letsaltet vand i ca 18-20 minutter, og lad dem herefter afkøle.
  2. Hak rødløg og hvidløg fint.
  3. Skær peberfrugt og squash i små tern.
  4. Svits det hele i olie sammen med tomatpuré.
  5. Tilsæt spidskommen, oregano, paprika og kanel, og svits yderligere i 2 minutter.
  6. Tilsæt chokolade, hakkede tomater og jalapenos, og lad det hele simre ved middelvarme i ca 1½ time.
  7. Blend saucen til den er ensartet, og smag til med salt, sukker og evt mere chili.
  8. Pluk de afkølede kyllingefileter fra hinanden, og kom kylling og bønner i saucen.
  9. Lad retten simre i yderlgere 30 minutter og smag igen til med salt, sukker og evt. chili.

Server med hakket  frisk rød chili, cremefraiche,  avocado i tern eller guacamole, tortillachips , ris og/eller quesadillas med ost

Print denne post Print denne post

 

 

Uge 11, 2020

Mandag:  

Tarteletter med Kylling i asparges

Tirsdag: 

Farmors Millionbøf

Onsdag: Farmor byder på dejlig mad – men lav i stedet

Krydret lakseside med avocado-tomatsalsa

Torsdag: 

Spicy kikærtesuppe med Quesadillas

Fredag: DisneySjov og hygge ved faster og Co – prøv

Kylling i sennepssauce

Lørdag: 

Oksekebab i pitabrød med salat, snittet grønt og cremefraichedressing

Søndag:

Kalkunsticks lavet på kyllingeinderfilet , og dertil bådkartofler og coleslaw 

Salat med tzatziki og kofta

Kofta: 300 g hakket oksekød, 1 dl revet squash, ½ dl revet løg, 100 g  fetaost i, 1 håndfuld bredbladet persille, 2-3 tsk knust spidskommen, 1 tsk chilliflager, 1 spsk mel, 1 æg, salt og friskkværnet peber, olivenolie til stegning

Tzatziki:  1 agurk, 1 fed hvidløg, 1 tsk salt, 3 dl yoghurt, salt, olivenolie, evt. lidt hakket mynte

Salat: 4 pitabrød, olivenolie, salt, 3-4 tomater, 1 iceberg eller 2 romainem lidt bredbladet persille, evt lidt mynte

Kofta: 

  1. Rør kødet med revet squash, revet løg, smuldret feta, hakket persille, spidskommen, chili, mel, æg, salt og friskkværnet peber.
  2. Form små aflange frikadeller og steg dem gyldnei olie på en varm pande til det er gennemstegte

Tzatziki:

  1. Riv agurk og hvidløg og kom begge dele i en si, drys en smule salt over og lad det dryppe af.
  2. Klem til sidst væden fra agurken og rør derefter agurk og yoghurt sammen. -smag til med olivenolie, og evt lidt mynte

Salat:

  1. Pensl pitabrødene med olivenolie og gril dem på en varm grillpande.
  2. Skær tomat og agurk i mundrette bidder.
  3. Snit salaten

Servering:

  1. Anret salat, agurk og krydderurter i dybe tallerkner.
  2. Krydr med olie, eddike salt og friskkværnet peber.
  3. Top med kofta, tzatziki og grillet pita i trekanter
Print denne post Print denne post

 

Dahl på røde linser

4 fed hvidløg, 25 g frisk ingefær, 2 spsk spidskommen, 1 spsk stødt koriander, 1 tsk gurkemeje, 1 tsk kanel, ½ tsk kardemomme, 3 spsk olie, 1 løg, 300 g blomkål, 2 æbler i små tern, 1 ds flåede tomater, 3 dl  skyllede røde linser, 5-6 dl vand, 1 ds kokosmælk, 100 g spinat, limesaft, salt og evt. chilisauce

Tilbehør: frisk koriander eller mynte, 100 g ristede cashewnødder, 2-3 dl yoghurt naturel ( evt drænet)

  1. Hak løget og skræl ingefæren.
  2. Kom hvidløg, skrællet ingefær, spidskommen, koriander, gurkemeje, kanel, og kardemomme i en minihakker sammen med olien, og blend det hele godt sammen til en pasta.
  3. Svits krydderiblandingen i ca 5-6 minutter sammen med løget ved middelvarme.
  4. Tilsæt små buketter af blomkål, æbletern, flåede tomater, linser og vand.
  5. Lad det hele simre under låg i ca 45 minutter ved middelvarme.
  6. Tilsæt kokosmælk og spinat og evt lidt mere vand, hvis retten virker for tør.
  7. Lad retten simre i yderligere 15 minutter.
  8. Smag til med limesaft, salt og evt. chilisauce.

Top med urter, cashew og yoghurt inden servering

Print denne post Print denne post