4 fed hvidløg, 25 g frisk ingefær, 2 spsk spidskommen, 1 spsk stødt koriander, 1 tsk gurkemeje, 1 tsk kanel, ½ tsk kardemomme, 3 spsk olie, 1 løg, 300 g blomkål, 2 æbler i små tern, 1 ds flåede tomater, 3 dl skyllede røde linser, 5-6 dl vand, 1 ds kokosmælk, 100 g spinat, limesaft, salt og evt. chilisauce
Tilbehør: frisk koriander eller mynte, 100 g ristede cashewnødder, 2-3 dl yoghurt naturel ( evt drænet)
- Hak løget og skræl ingefæren.
- Kom hvidløg, skrællet ingefær, spidskommen, koriander, gurkemeje, kanel, og kardemomme i en minihakker sammen med olien, og blend det hele godt sammen til en pasta.
- Svits krydderiblandingen i ca 5-6 minutter sammen med løget ved middelvarme.
- Tilsæt små buketter af blomkål, æbletern, flåede tomater, linser og vand.
- Lad det hele simre under låg i ca 45 minutter ved middelvarme.
- Tilsæt kokosmælk og spinat og evt lidt mere vand, hvis retten virker for tør.
- Lad retten simre i yderligere 15 minutter.
- Smag til med limesaft, salt og evt. chilisauce.
Top med urter, cashew og yoghurt inden servering
Print denne post