Kofta: 300 g hakket oksekød, 1 dl revet squash, ½ dl revet løg, 100 g fetaost i, 1 håndfuld bredbladet persille, 2-3 tsk knust spidskommen, 1 tsk chilliflager, 1 spsk mel, 1 æg, salt og friskkværnet peber, olivenolie til stegning
Tzatziki: 1 agurk, 1 fed hvidløg, 1 tsk salt, 3 dl yoghurt, salt, olivenolie, evt. lidt hakket mynte
Salat: 4 pitabrød, olivenolie, salt, 3-4 tomater, 1 iceberg eller 2 romainem lidt bredbladet persille, evt lidt mynte
Kofta:
- Rør kødet med revet squash, revet løg, smuldret feta, hakket persille, spidskommen, chili, mel, æg, salt og friskkværnet peber.
- Form små aflange frikadeller og steg dem gyldnei olie på en varm pande til det er gennemstegte
Tzatziki:
- Riv agurk og hvidløg og kom begge dele i en si, drys en smule salt over og lad det dryppe af.
- Klem til sidst væden fra agurken og rør derefter agurk og yoghurt sammen. -smag til med olivenolie, og evt lidt mynte
Salat:
- Pensl pitabrødene med olivenolie og gril dem på en varm grillpande.
- Skær tomat og agurk i mundrette bidder.
- Snit salaten
Servering:
- Anret salat, agurk og krydderurter i dybe tallerkner.
- Krydr med olie, eddike salt og friskkværnet peber.
- Top med kofta, tzatziki og grillet pita i trekanter