Salat med tzatziki og kofta

Kofta: 300 g hakket oksekød, 1 dl revet squash, ½ dl revet løg, 100 g  fetaost i, 1 håndfuld bredbladet persille, 2-3 tsk knust spidskommen, 1 tsk chilliflager, 1 spsk mel, 1 æg, salt og friskkværnet peber, olivenolie til stegning

Tzatziki:  1 agurk, 1 fed hvidløg, 1 tsk salt, 3 dl yoghurt, salt, olivenolie, evt. lidt hakket mynte

Salat: 4 pitabrød, olivenolie, salt, 3-4 tomater, 1 iceberg eller 2 romainem lidt bredbladet persille, evt lidt mynte

Kofta: 

  1. Rør kødet med revet squash, revet løg, smuldret feta, hakket persille, spidskommen, chili, mel, æg, salt og friskkværnet peber.
  2. Form små aflange frikadeller og steg dem gyldnei olie på en varm pande til det er gennemstegte

Tzatziki:

  1. Riv agurk og hvidløg og kom begge dele i en si, drys en smule salt over og lad det dryppe af.
  2. Klem til sidst væden fra agurken og rør derefter agurk og yoghurt sammen. -smag til med olivenolie, og evt lidt mynte

Salat:

  1. Pensl pitabrødene med olivenolie og gril dem på en varm grillpande.
  2. Skær tomat og agurk i mundrette bidder.
  3. Snit salaten

Servering:

  1. Anret salat, agurk og krydderurter i dybe tallerkner.
  2. Krydr med olie, eddike salt og friskkværnet peber.
  3. Top med kofta, tzatziki og grillet pita i trekanter
Print denne post Print denne post