Kylling: 2 hele kyllinger på 1300 -1400 g, salt og friskkværnet peber, 2 spsk smør, 2 bundter persille , 1 liter kyllingefond, kulør, 1/4 l fløde, 1-2 dl sødmælk, Maizena og koldt vand, ribsgelè
Tilbehør: Kogte kartofler, Skysauce, Farmors råsyltede agurker, ribsgele og franske kartofler
- Krydr kyllingen indvendigt med salt og friskkværnet peber
- Læg en spsk smør og 1 bundt kruspersille i hver kylling
- Luk kyllingene med kødpinde
- Brun kyllingerne godt af i en stegegryde enkeltvis
- Kog gryden af med 1 liter kyllingefond
- Læg kyllingerne ned i gryden igen
- Tilsæt kulør
- Steg nu kyllingerne under låg ved middel varme i 1-1½ time, vend dem 4 gange undervejs
- Tilbered Farmors råsyltede agurker og kog kartofler mens kyllingen steger
- Når kyllingerne er møre, tages de op og holdes varme i ovnen tildækkede ved 60-80 grader, mens saucen forberedes
- Sigt stegeskyen og kog op
- Tilsæt sødmælk og fløde, kulør, ribsge, salt og peber og kog op
- Jævn med en blanding af Maizena og koldt vand
- Smag til
- Parter kyllingen og anret på et fad
- Server
[Print_link]