Pulled pork lavet i ovn

Dry rub: 50 g brun farin, 50 g paprika, 2 spsk. friskkværnet peber, 2 spsk., havsalt i flager, 1 tsk. hvidløgspulver, 1 tsk. løgpulver, 1 tsk. chipotle (eller anden røget chili)

Pulled pork: 1 nakkesteg på ca. 2 kg, 2 liter vand, 130 g salt, 1 dl røget whisky valgfrit), 2 laurbærblade, 2 stjerneanis

Vinegarsauce: 1 dl æblecidereddike, 1 dl ufiltreret æblemost, 0,25 dl ketchup, 25 g brun farin, 1 tsk. chiliflager (kan udelades), 2 tsk. havsalt (smag til), 1 tsk. friskkværnet peber (smag til)

Start med at springe nakkefileten dagen før:

  1. Koge vandet og tilsæt salt, laurbærblade og stjerneanis.
  2. Giv whisky et opkog og sæt ild til den (vær forsigtig med emhætten!).
  3. Når alkoholen er brændt af, tilsættes den saltlagen.
  4. Lad lagen køle af, og læg nakkefileten i den.
  5. Dæk til med film og stil den i køleskab i mindst 8-10 timer.
  6. Tag nakkefileten op af lagen og tør det godt af.
  7. Gnid den grundigt ind i dry rubben og pak det ind i husholdningsfilm.
  8. Lad det hvile i køleskabet natten over.

Dag 2:

  1. Tidligt næste morgen pakker du kødet ud og sætter det i en kold ovn.
  2. Sæt ovnen på 110 grader 8(ikke varmluft) og lad stegen få mindst 12-14 timer.
  3. Når kødet når en kernetemperatur på 90-95 grader, tager kødet  ud og trækker det fra hinanden med to gafler.
  4. Bland alle ingredienserne til vinegarsaucen sammen og giv dem et opkog.
  5. Køl af og hæld den over det over køddet.