Uge13, 2021

Mandag: 

Calzone med skinke ost, champignoner og tomat

Tirsdag: 

Flæskestegssandwiches

Onsdag: Durumrulller / TakeAway – men jeg foreslår i stedet for 

Farseret cypriotrisk kylling med pandestegte asparges, stilk-tomater og kålsalat

Torsdag: hos venner – lav for eksempel

Frikadeller med Kold Kartoffelsalat og dertil en blandet grøn salat,Baguettes og Hjemmerørt Hvidløgssmør

Fredag: hos farmor – prøv

Coq au Vin med ris eller kartoffelmos

Lørdag: Påskefrokost med farmor plus faster og co – vi har sammenskud, men man kunne servere

Forret : Legeret aspargessuppe med flutes

Hovedret: Kyllinge-Frikassé med spidskål, asparges, gulerødder og ærter

Dessert : Ferskner med mandellåg

Søndag: 

 

Æggesalat

7 æg, 3 spsk mayonnaise, 3 spsk cremefraiche 18 %, 2 tsk karry, ½ tsk stødt gurkemeje, 1 tsk dijon sennep, ½ tsk flagesalt, sort peber, friskkværnet, evt. 1 bakke karse, til drys

  1. Kog æggene i 8-10 minutter og lad dem derefter køle godt af i koldt vand.
  2. Pil og hak æggene.
  3. Rør dressingen sammen af mayonnaise, cremefraiche, karry, gurkemeje, sennep, en spsk. fintklippet karse og smag godt til med salt og peber.
  4. Vend de hakkede æg i dressingen og server i en skål med et godt  drys karse på toppen.
Print denne post Print denne post

Linsesuppe (4-6 portioner)

Suppe: 4 gulerødder, 2 små squash eller 1 stor, 4 stilke bladselleri, 3 fed hvidløg, olivenolie, 2 l grøntsagsboullion, 2 dl grønne inser, 2 ds. hakkede tomater, salr og friskkværnet peber, 300 g spinat,

Tilbehør : rigeligt parmesan :), groft brød

  1. Skær gulerødder og squash i tern på ca ½ x½ cm.
  2. Pil og hak løgene fint, of snit hvidløg og bladselleri i tynde skiver.
  3. Sautér alle grøntsagerne i olivenolie i 3-4 min., dog uden at de tager farve.
  4. Tilsæt boullion og kog op.
  5. Skyl linserne, og tilsæt dem til suppen sammen med de hakkede tomater.
  6. Lad det hele sinre i 20-25 min., rør jævnligt.
  7. Tjek at linserne er kogt møre.
  8.  Smag til med salt og peber
  9. Kom spinat i suppen, og lad den akkurat falde sammen, smag til ign
  10. Server suppen med rigeligt parmesan revet over og godt groft brød
Print denne post Print denne post

 

 

Passion Dream (1 cocktail)

1 frisk fersken og et par friske kirsebær med stilk, 3 cl passionsfrugtsirup, 2½ dl cremant eller anden mousserende vin, isterninger

  1. Skær et par tynde skiver fersken, og komdem i et glas sammen med kirsebær.
  2. Hæld sirup, crement, og isterninger i en shaker
  3. Ryst godt, og hæld alt inkl. isterningerne over frugetn og servér
Print denne post Print denne post

Rabarberlimonade (1 liter)

Nu er foråret så småt på vej og der kan snart drives rabarber 🙂

Når de dukker op, de lækre rabarber, så vil jeg prøve at lave denne rabarberlimonade.

300 g rabarber, 3 dl sukker, 7 dl vand

  1. Skyl og skær rabarberne i mindre stykker, og kom dem i en gryde med sukker og vand
  2. Lad det simre i 25 min., sluk for varmen og lad derefter trække yderligere 20 minutter.
  3. Sigt rabarbersaften, og sæt den i køleskabet , til den er iskold
  4. Spæd saften med koldt vand, danskvand eller mousserende vin ved servering (Forholdet er ca: 1:3 eller efter smag)

 

Havrecookies med chokolade og chia – 6 stk

Cookies: 100 g speltmel, 50 g havregryn, 1 spsk chiafrø, ½ tsk bagepulver, 1/4 havsalt i flager + ekstra til pynt, ½ tsk stødt kanel + ekstra til pynt, 1 spsk usødet kakao, 2 spsk agavesirup, 1 spsk ahornsirup, 1 spsk mørk melasse, 50 g smeltet kokosolie, 1 spsk mælk eller vand, 30 g tørrede tranebær og eller hakket mørk chokolade

Overtræk: 100 g g mørk chokolade (70%), 1 spsk agavesirup, 1 knivspids havsalt i flager

Cookies: 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader (180 grader ved varmluft), og beklæd em bageplade med bagepapir.
  2. Pisk mel, havregryn, chiafrø, bagepulver, salt, kanel og kakao sammen
  3. Rør agavesirup, melasse og ahornsirup sammen i en anden skål.
  4. Lav en fordybning i melblandingen, og hæld kokosolie, mælk og sukkerblandingen i.
  5. Vend forsigtigt det hele  sammen til en våd dej
  6. Rør tranebær og chokoladei dejen, dryp en spiseskefuld af dejen på bagepladen, og form cookien.
  7. Gentag dette til al dejen er brugt, beregn ca 5 cm mellem hver cookie, så er der plads til, at de kan flyde lidt ud under bagningen.
  8. Bag dem i ca 10-12 min., til de har taget/ændret farve, men stadig er lækre og bløde.
  9. Tag dem ud af ovnen, og læg dem til afkøling på en bagerist-

Overtræk: 

  1. Hak chokoladen og smelt den over vandbad sammen med agavesirup og salt
  2. Hæld den smeltede chokolade over de afkølede cookies, og afslit med et knivspids salt og lidt stødt kanel.
Print denne post Print denne post

 

 

 

 

Enebærgryde

Enebærgryde: 250 g champignoner, 2 spsk. smør til stegning, 1 løg, 8 tørrede enebær, 1 stilk frisk rosmarin, 2 spsk. mel, salt og friskkværnet peber, 500 g svinekød i tern, 2 dl mælk, 2 dl piskefløde, 2½ dl cremefraiche 18 %, evt. madkulør

Bagt kartoffelmos: 1 kg kartofler, 25 g smør. ½ dl piskefløde, salt og friskkværnet peber, 2 æg, 50 g hasselnøddekerner, frisk rosmarin, 4 små ovnfaste forme

Bagt kartoffelmos:

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.
  2. Kog dem møre i en gryde med usaltet vand.
  3. Hæld vandet fra kartoflerne. Tilsæt smør og fløde, og mos kartoflerne med et piskeris eller en kartoffelmoser.
  4. Smag til med salt og peber, og stil til side indtil enebærgryden er lavet
  5. Tænd ovnen på 220°.
  6. Del æggene, og pisk æggeblommer i kartoffelmosen.
  7. Hak hasselnødderne fint, og vend halvdelen i mosen.
  8. Pisk æggehviderne stive i en skål, og vend dem i kartoffelmosen.
  9. Fordel kartoffelmosen i smurte ovnfaste forme, og drys med de resterende hakkede hasselnødder. Sæt formene i ovnen i 20-30 minutter, til mosen er gylden i overfladen. Drys med rosmarin når der kommer ud af ovnen

 Enebærgryde:

  1. Rens champignoner, og skær dem i skiver.
  2. Steg dem gyldne i halvdelen af smørret på en pande med høje kanter.
  3. Pil og hak løget, og lad det stege lidt med på panden.
  4. Hæld pandens indhold over i en skål, og stil til side.
  5. Knus enebær og rosmarinnåle i en morter, og vend det sammen med mel og 1 tsk. salt i en skål.
  6. Vend kødet i blandingen.
  7. Smelt resten af smørret på panden, og brun kødet godt på alle sider.
  8. Hæld mælk og fløde på panden, og bring saucen i kog.
  9. Tilsæt cremefraiche, stegte svampe og løg, og lad retten simre i 30 minutter.
  10. Smag til med salt og peber, og farv evt. saucen med lidt kulør.

Servér enebærgryden med den bagte kartoffelmos.

Print denne post Print denne post

 

 

og servér med enebærgryde.