Enebærgryde

Enebærgryde: 250 g champignoner, 2 spsk. smør til stegning, 1 løg, 8 tørrede enebær, 1 stilk frisk rosmarin, 2 spsk. mel, salt og friskkværnet peber, 500 g svinekød i tern, 2 dl mælk, 2 dl piskefløde, 2½ dl cremefraiche 18 %, evt. madkulør

Bagt kartoffelmos: 1 kg kartofler, 25 g smør. ½ dl piskefløde, salt og friskkværnet peber, 2 æg, 50 g hasselnøddekerner, frisk rosmarin, 4 små ovnfaste forme

Bagt kartoffelmos:

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.
  2. Kog dem møre i en gryde med usaltet vand.
  3. Hæld vandet fra kartoflerne. Tilsæt smør og fløde, og mos kartoflerne med et piskeris eller en kartoffelmoser.
  4. Smag til med salt og peber, og stil til side indtil enebærgryden er lavet
  5. Tænd ovnen på 220°.
  6. Del æggene, og pisk æggeblommer i kartoffelmosen.
  7. Hak hasselnødderne fint, og vend halvdelen i mosen.
  8. Pisk æggehviderne stive i en skål, og vend dem i kartoffelmosen.
  9. Fordel kartoffelmosen i smurte ovnfaste forme, og drys med de resterende hakkede hasselnødder. Sæt formene i ovnen i 20-30 minutter, til mosen er gylden i overfladen. Drys med rosmarin når der kommer ud af ovnen

 Enebærgryde:

  1. Rens champignoner, og skær dem i skiver.
  2. Steg dem gyldne i halvdelen af smørret på en pande med høje kanter.
  3. Pil og hak løget, og lad det stege lidt med på panden.
  4. Hæld pandens indhold over i en skål, og stil til side.
  5. Knus enebær og rosmarinnåle i en morter, og vend det sammen med mel og 1 tsk. salt i en skål.
  6. Vend kødet i blandingen.
  7. Smelt resten af smørret på panden, og brun kødet godt på alle sider.
  8. Hæld mælk og fløde på panden, og bring saucen i kog.
  9. Tilsæt cremefraiche, stegte svampe og løg, og lad retten simre i 30 minutter.
  10. Smag til med salt og peber, og farv evt. saucen med lidt kulør.

Servér enebærgryden med den bagte kartoffelmos.

Print denne post Print denne post

 

 

og servér med enebærgryde.