Havrecookies med chokolade og chia – 6 stk

Cookies: 100 g speltmel, 50 g havregryn, 1 spsk chiafrø, ½ tsk bagepulver, 1/4 havsalt i flager + ekstra til pynt, ½ tsk stødt kanel + ekstra til pynt, 1 spsk usødet kakao, 2 spsk agavesirup, 1 spsk ahornsirup, 1 spsk mørk melasse, 50 g smeltet kokosolie, 1 spsk mælk eller vand, 30 g tørrede tranebær og eller hakket mørk chokolade

Overtræk: 100 g g mørk chokolade (70%), 1 spsk agavesirup, 1 knivspids havsalt i flager

Cookies: 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader (180 grader ved varmluft), og beklæd em bageplade med bagepapir.
  2. Pisk mel, havregryn, chiafrø, bagepulver, salt, kanel og kakao sammen
  3. Rør agavesirup, melasse og ahornsirup sammen i en anden skål.
  4. Lav en fordybning i melblandingen, og hæld kokosolie, mælk og sukkerblandingen i.
  5. Vend forsigtigt det hele  sammen til en våd dej
  6. Rør tranebær og chokoladei dejen, dryp en spiseskefuld af dejen på bagepladen, og form cookien.
  7. Gentag dette til al dejen er brugt, beregn ca 5 cm mellem hver cookie, så er der plads til, at de kan flyde lidt ud under bagningen.
  8. Bag dem i ca 10-12 min., til de har taget/ændret farve, men stadig er lækre og bløde.
  9. Tag dem ud af ovnen, og læg dem til afkøling på en bagerist-

Overtræk: 

  1. Hak chokoladen og smelt den over vandbad sammen med agavesirup og salt
  2. Hæld den smeltede chokolade over de afkølede cookies, og afslit med et knivspids salt og lidt stødt kanel.
Print denne post Print denne post