Cookies: 100 g speltmel, 50 g havregryn, 1 spsk chiafrø, ½ tsk bagepulver, 1/4 havsalt i flager + ekstra til pynt, ½ tsk stødt kanel + ekstra til pynt, 1 spsk usødet kakao, 2 spsk agavesirup, 1 spsk ahornsirup, 1 spsk mørk melasse, 50 g smeltet kokosolie, 1 spsk mælk eller vand, 30 g tørrede tranebær og eller hakket mørk chokolade
Overtræk: 100 g g mørk chokolade (70%), 1 spsk agavesirup, 1 knivspids havsalt i flager
Cookies:
- Forvarm ovnen til 200 grader (180 grader ved varmluft), og beklæd em bageplade med bagepapir.
- Pisk mel, havregryn, chiafrø, bagepulver, salt, kanel og kakao sammen
- Rør agavesirup, melasse og ahornsirup sammen i en anden skål.
- Lav en fordybning i melblandingen, og hæld kokosolie, mælk og sukkerblandingen i.
- Vend forsigtigt det hele sammen til en våd dej
- Rør tranebær og chokoladei dejen, dryp en spiseskefuld af dejen på bagepladen, og form cookien.
- Gentag dette til al dejen er brugt, beregn ca 5 cm mellem hver cookie, så er der plads til, at de kan flyde lidt ud under bagningen.
- Bag dem i ca 10-12 min., til de har taget/ændret farve, men stadig er lækre og bløde.
- Tag dem ud af ovnen, og læg dem til afkøling på en bagerist-
Overtræk:
- Hak chokoladen og smelt den over vandbad sammen med agavesirup og salt
- Hæld den smeltede chokolade over de afkølede cookies, og afslit med et knivspids salt og lidt stødt kanel.