Gazpacho (Spise med Price)

Lavet som Brødrene Price (opskrift på dr.dk) dog med en dåse flåede tomater (blendet og siet) da der ikke var nogle ordentlige modne tomater

Suppe: 2-3 skiver afskorpet hvidt landbrød, ½ kg modne tomater, 1 stor agurk, 1 Rød, 1 gul og 1 grøn peber, 2-3 fed hvidløg, 1 dl god olivenolie, 3 spsk. sherryvinaigre, salt og peber

Garniture: 2 tomater, rød og grøn peber, 1 salatløg, ½ agurk, croutoner lavet af hvidt brød og masser af olivenolie

Suppe:

  1. Skær brødet i mindre stykker og blød det op i vand i ca. 30 min. Flå tomaterne og fjern kernerne.
  2. Skræl agurken, flæk den, fjern kernerne og skær den i mindre stykker.
  3. Fjern kerner og stilk på pebrene.
  4. Hvis man ønsker en suppe med lidt sødere smag, kan man undlade den grønne peber. Men jeg synes man kommer til at savne den pikante, let bitre smag fra den grønne.
  5. Pil hvidløgene. Kom hele molevitten i blenderen.
  6. Tilsæt lidt vand mens der blendes, men suppen må ikke blive alt for tynd.
  7. Smag til med salt, peber og sherryvinaigre.
  8. Sæt suppen i køleskabet til den skal spises.

Garniture:

  1. Til garnituren flås og udkernes tomaterne, hvorpå de skæres i fine tern.
  2. Det samme med pebrene og løget.
  3. Brødet skæres ligeledes i små tern og ristes i olivenolie på panden til de er gyldne og sprøde.
  4. Server suppen med tilbehøret i små skåle.
Print denne post Print denne post

Uge 10, 2012

604345_old_recipe_card.jpg

Min sidste ferieuge inden jobstart…..

Mandag:

Rest af Flæskesteg med italienske urter med hasselback-kartofler

Tirsdag: Victoria til Guitarundervisning

Sammenkogt med ris prøv

Laks i folie med frisk pasta, tomat og basilikum, samt evt. ciabatta

Onsdag: Børn til Spejder , Victoria hos en kammerat og hovedrengøring af hele hytten

Grove pølser med sprød rødkålssalat (opskrift følger)

Torsdag: Alexander har legeaftale med med en skolekammerat  og bagefter skal de til Musikværksted

Fiskefrikadeller  (torsk) med lun speltsalat (opskrift følger)

Fredag: Disney-hygge med ungernehos Kristian og Trine vi skal have Tapas-aften ,vi medbringer

gaspacho rød og grøn (opskrifter følger)

hjemmebagte grisini (opskrift følger)

saltkiks med aspargesdip (opsk)rift følger

chokolademuffins (Victorias kreation)

Lørdag: Victoria til fødselsdag og Husbonden  til fest, måske besøg af Sofie og Helena

? hvad vi får lyst til men prøv Stegt flæsk med persillesauce

Søndag:Husbond med tømmermænd, Alexander har legeaftale hos os !!!! jeg lader op til jobstart

Tortillas/tacoskaller med oksekødsfyld og hurtig guacamole

Boller med rug- og havregryn

Ca. 16 stk

4 dl kogende mælk, 1/2 dl havregryn, 1/2 dl ruggryn, 1 tsk sukker, 1 tsk salt, 25 g gær, 400 g mel plus lidt til formning, mælk til pensling

  1. Hæld mælk over grynene og lad blandingen afkøle til fingervarm.
  2. Tilsæt salt, sukker og gær og dernæst melet.
  3. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1/2 time.
  4. Del dejen i 16 stykker på et meldrysset bord, og tril derefter stykkerne til boller.
  5. Lad bollerne efterhæve lunt og tildækket i 1/2 time på bagepladen.
  6. Pensl bollerne med mælk og bag bollerne ved 210 ° i ca 14 minutter.

Print denne post Print denne post