Uge 18, 2014

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag: Farmor byder på dejlig ribbensteg med alt det der hører til, men lav f.eks.

Vagabondens Livret

Tirsdag:

Frikadeller med Kold Kartoffelsalat og dertil en blandet grøn salat, Baguettes og Hjemmerørt Hvidløgssmør

Onsdag: Valdemars sidste dag i dagplejen ….snøft, det er nu underligt

Chinese takeout men prøv i stedet for

Kalkungryde med timian, gulerødder, foårsløg og ris/nudler

Torsdag: 1. dag i Børnehave for lilleprinsen  ….. HURRA .…og vi skal huske at høste sæsonens første asparges

Frikadellesandwiches med grøntsagsstave

Fredag: Disney-hygge med Alexander og Valdemar, Victoria skal til Citynat med en veninde og hendes mor

Kalvekoteletter med Whiskeysauce, pommes gigant og broccoli

Lørdag: Til farmor og farfars fødselsdag, så vi skal have dejlig mad dér, men andre kunne lave

Svinekød i soyasauce med nudler

Søndag: Ren slapperdag, med besøg af nogle fantastiske mennesker til frokost, og senere “efter”konfirmationsfest ved søde Rosa og hendes dejlige familie til aftens. tror vi til frokost laver

Forloren hare med hvide kartofler samt sødt og surt, desserten bliver nok gammeldags æblekage og måske en lille Vandbakkelse

 

Uge 17, 2014

 

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag: 2. Påskedag – vi knokler med bilhave og hygge, så vi køber nok mad ved naboen, men prøv

Bankekød med  Grov kartoffelmos

Tirsdag:

Fiskefrikadeller med bådkartofler, hjemmerørt cremefraiche dressing og råkost

Onsdag:  Forældremøde i 2.C – farmor spiser med

 Ungarsk Gullasch med Grov kartoffelmos

Torsdag:

Æggekage i ovn  

Fredag: Disneyhygge med Victoria og Valdemar – Alexander sover ved en kammerat

 Sennepskoteletter med ris, flutes og dampet broccoli

Desserten kunne være Mormors pandekager med is eller Hjemmelavet Koldskål med kammerjunker

Lørdag: Tøsehygge med veninder fra Ringsted til frokost

Pasta Bolognese med revet ost, flutes og blandet salat

Søndag: Legegruppe for Alexander med bål og snobrød

Grillede pølser med Kold Kartoffelsalat og dertil forskelligt grønt i stave, både og tern

 

Pandekager med fiskefyld

Pandekager: 110 g mel, 2 dl mælk, 1 dl øl, 3 æg, et nip salt, oliemargarine til stegning.

Fyld: 3 dl fiskeboullion, 2 dl fløde, 1 dl tør hvidvin, persillekviste, 20 g smør, 1½ spsk mel, 2 små porrer, 400-500 g ørredfilet eller laksefilet, 200 g rejer, purløg

Tilbehør: en sprød grøn salat og citronbåde.

Pandekager: bland alle ingredienser til dejen sammen og lad den hvile ½ time. Bag 8 store pandekager, sørg for de ikke bliver for mørke. (kan laves i god tid)

Fyld:

  1. Kog boullion, fløde, hvidvin og grønt sammen i ca. 10 minutter uden låg til en kraftig suppe.
  2. Smelt smørret i en lille gryde og pisk melet deri.
  3. Spæd op med fiskesuppen under konstant omrøring.
  4. Det skal ende med en forholdsvis tyk stuvning.
  5. Smag til med friskkværnet peber. (Kan forberedes hertil)
  6. Skær fisken i terninger og porrerne i tynde ringe.
  7. Vend begge dele i den varme stuvning og lad det småkoge i ca. 5 minutter.
  8. Vend rejerne i og varm igennem. Kom evt. lidt klippet purløg i til sidst.
  9. Lun pandekagerne i ovnen (pakket i alufolie) og når de er varme, så placer en stor skefuld stuvning på midten og luk dem som små poser med purløg som bånd.
  10. Server straks med en grøn salat og citron.
Print denne post Print denne post

 

Iskaffe 1pers.

2 tsk god pulverkaffe,  tsk lys sirup, vand, mælk, isterninger, evt et stykke hvid chokolade

  1. Bland kaffen med sirup i et glas, fyld der 1/3 op med kogende vand.
  2. Fyld derefter glasset op med kold mælk. tilsæt isterninger og et lille drys kanel.
  3. Man kan gøre iskaffen mere cremet og lækker, hvis man tilsætter et stykke hvid chokolade, før man tilsætter den kolde mælk.

Print denne post Print denne post

Hurtig roulade

3 æg med stuetemperatur, 90 g sukker, 90 g mel

Fyld: 1 glas abrikosmarmelade eller hindbærmarmelade

  1. Pisk æg, og sukker i ca 6 minutter til skummet er lyst og stabilt.
  2. Fold det sigtede mel i æggemassen forsigtigt men grundigt.
  3. Bred dejen ud på et stykke bagepapir i ca. 1 cm´s tykkelse.
  4. Bag rouladedejen ved 190 ° i ca. 10 minutter. mærk med fingeren om den retter sig ud efter et let tryk, inden du tager den ud af ovnen.
  5. Vend rouladen over på et stykke bagepapir, der er strøet med sukker. Dæk med et hårdt opvredet viskestykke, indtil bagepapiret på kagen kan trækkes af.
  6. Smør rouladen med et godt lag syltetøj og rul den forsigtigt sammen.

Server med en klat flødeskum.

Print denne post Print denne post

Kylling med fenikel og estragon (2-3 personer)

2 kyllingebryster, 1 spsk olivenolie, 2 fed hvidløg i tynde skiver, 1 stor fennikel i skiver (snit toppen for sig selv, da den tilsættes senere i retten), 1 spsk smør, 1 dl hvidvin, 1 lille håndfuld plukket frisk estragon, salt og peber

Tilbehør: små kogte kartofler med skræl, og en let grøn salat

  1. Del kyllingebrysterne i to, og steg dem  i olivenolien til de er gyldne og næsten gennemstegte.
  2. Tilsæt hvidløg og fennikel og steg viderer til kyllingen er færdigtilberedt/gennemstegt.
  3. Tilsæt da smør og vin og kog op.
  4. Tilsæt fennikeltoppen og vend estragon i retten. Smag til med alt og peber.

Server straks med kartofler og salat

Print denne post Print denne post

 

Bagte kartofler med parmaskinke og grønt

4 Bagekartofler a´ca 200g, 1 squash, 4 skiver parmaskinke (ca 60 g), 100 g frisk babyspinat, 1 spsk olivenolie, 2 dl hytteost, 1/2 tsk salt, friskkværnet peber, 100 g gratineringsost

Sæt ovnen på 200 grader, Skrub kartoflerne og bag dem møre  i ovnen i ca 1 time. Skyl Squashen og skær den i små tern. Skær skinken i mindre stykker. Skyl spinaten. Steg squash og skinke i olien i ca. 4 minutter, til det har fået lidt farve. Hæld squash/skinke af panden og læg da spinaten på panden. Når spinaten lige falder sammen, afkøles den let og væden presses af. Tag de bagte kartofler ud af ovnen efter 1 time , halver dem og skrab indmaden ud, uden at ødelægge skrællen. Bland indmaden med squash, skinke, spinat og hytteost og smag til med salt og peber. Læg fyldet tilbage i skrællerne og drys med gratineringsosten. sæt retten tilbage i ovnen, i ca. 12 minutter.

Server straks, for den bedste smagsoplevelse.

Print denne post Print denne post